23948sdkhjf

Coca-Cola festet korkene – nå vil de lage dem av CO2

Coca-Cola Europacific Partners vil se om CO2 fra atmosfæren kan brukes til å lage etylen, som råvare for deres flaskekorker.

Slik innovasjon er del av strategien for å nå selskapets mål om null netto utslipp innen 2040.

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) investerer i ledende forskning på konvertering av CO2, denne gangen vil forskningsprosjektet gjennomføres av forskere ved Swansea University.

Vil lage etylen

De vil utvikle teknologi der CO2, som fanges i atmosfæren, kan brukes som alternativ til fossilt råstoff i prosessen med å lage etylen. Etylen er en av hovedbestanddelene i plast, blant annet polyetylenplast (HDPE) som brukes i Coca-Cola sine flaskekorker.

Dette er den siste av en rekke investeringer CCEP gjør gjennom CCEP Ventures, investeringsenheten selskapet har opprettet for å investere i innovasjon som vil hjelpe selskapet å nå målet om null nettoutslipp innen 2040.

Enrico Andreoli er professor og «Head of Chemical Engineering» ved Swansea University. Han leder forskningsprosjektet, og setter pris på samarbeidet.

Utnytte CO2

– Vi ser frem til å samarbeide med CCEP om å utvikle neste generasjons teknologi for å utnytte CO2. Vår forskning har en praktisk tilnærming, der vi fokuserer spesielt på bærekraftige bruksområder. Fossilfri produksjon av etylen er definitivt et slikt område, sier Andreoli, og fortsetter:

– Vår bakgrunn og ekspertise innen konvertering av CO2, sammen med støtten fra CCEP, gjør at vårt felles mål om å produsere plast med mindre utslipp kan bli en realitet, sier professor Andreoli.

Det treårige prosjektet vil starte med å undersøke en effektiv konverteringsprosess for CO2 til etylen, før det ser på muligheten for skalering.

Også CCEP er spente på resultatet av samarbeidet. Craig Twyford, som leder CCEP Ventures, sier:

– Emballasje er et nøkkelområde for å dekarbonisere virksomheten vår, og teknologi spiller en viktig rolle i å løse denne utfordringen. Derfor er vi spente på resultatet av forskingen som skal gjennomføres. Teknologi som er skalerbar kan gi resultater for både våre klimautslipp og bruk av fossilt råstoff, sier Twyford.

Plastavfall kan resirkuleres

Støtten til forskningsprosjektet ved Swansea University er den siste i en rekke investeringer CCEP har gjort gjennom Ventures, for å utvikle innovativ og skalerbar teknologi som bidrar til å kutte utslipp; blant annet partnerskap med University of California, Berkeley, for å finne frem til skalerbare måter å konvertere fanget CO2 til sukker, og en investering i oppstartsselskapet CuRe, som har utviklet en resirkuleringsprosess – “polyester rejuvenation” – der plastavfall som ikke kan resirkuleres på vanlig, mekanisk måte gjøres om til høykvalitets resirkulert PET.

Investeringene skal akselerere potensialet som ligger i å redusere noen av de største kildene til utslipp i verdikjeden, samtidig som de sparer ressurser på materialer, transport og logistikk.

Kilde: Pressemelding fra Coc- Cola

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111