Fastfood-kjeder: Gjenbruk hindrer vårt bærekraftsarbeid
McDonald’s mener ifølge Packnews.no at deres innsats for å redusere miljøpåvirkningen av plast i restaurantene deres ikke er i samsvar med EUs forslag.
Det meste av konsernets emballasje i Europa er basert på fiber, med hovedvekt på trefiber. Mange av krusene produseres fortsatt i plast, men de utvikler også plastfrie krus.
Elimenert plast
- Hvis vi fullt ut skulle overholde nye EU-regler på gjenbrukbarhet ville vi bli tvunget til å gjeninnføre plast i restaurantene våre, med det overordnede målet om å sikre gjentatt og bærekraftig gjenbruk, sier bærekraftsansvarlig for McDonald’s, Jon Banner.
Ifølge Packnews.no la han til at kjeden i praksis har eliminert plast fra sine restauranter.
– Nå, som et resultat av gjenbruk, må vi gjeninnføre plast i restaurantene våre med mål om å få den gjenbrukt og gjenbrukt og gjenbrukt, legger han til.
Må gjenbrukes 50 til 100 ganger
Ifølge McDonalds egen forskning må krusene gjenbrukes 50 til 100 ganger for å gjøre dem miljømessig å foretrekke fremfor engangsprodukter.
– Vi kommer ikke i nærheten av dette i virkeligheten, sier Banner til Bloomberg
Kilde: Packnews.no