Polykemi og Scanfill er ISCC PLUS sertifisert
SERTIFISERING FOR SPORBARHET: Polykemi og datterselskapet Scanfill er nå sertifisert i henhold til ISCC PLUS.
Det skriver Polykemi i en pressemelding.
Et åpenbart steg i et bevisst marked
ISCC PLUS-sertifiseringen er en del av Polykemi Group sitt globale arbeid for en bærekraftig industri, men også en følge av kundenes økende bevissthet.
– Vi må kunne vise hva vi gjør for å redusere klimaavtrykket til materialene våre. Det er ikke lenger en forespørsel fra kunder, det er en forutsetning. Sertifiseringen gjør oss i stand til å tilby høyytelsesmaterialer som reduserer mengden fossile råvarer og i forlengelsen av klimaavtrykket, sier Jörgen Andersson, miljø- og kvalitetssjef i Polykemi Group.
Biobaserte og biosirkulære materialer blir sporbare
Med biobasert menes alt materiale hvis råmateriale kommer fra planteriket (f.eks. mais eller sukkerrør), mens biosirkulært refererer til den delen av biobasert materiale hvis råmateriale kommer fra biologiske rester som brukt frityrolje fra restaurantbransjen eller avfall fra skogbruket.
– Teknisk har vi kunnet tilby denne typen både biobaserte og biosirkulære materialer tidligere, men med sertifikater som indikerer hvor mye biomateriale vår leverandør brukte i sin prosess, og hvor mye vi da brukte i vår materialer, kan vi gi kunden en eksakt kvittering på sporbarhet, sier Jörgen Andersson.
Lanserer nye sertifiserte materialer
Samtidig med sertifiseringen lanserer Polykemi to nye materialer i materialfamilien NATUCOMP. Materialene er to typer biosirkulære PP-forbindelser produsert av massebalanserte råvarer.
– Forskjellen i materialkvalitet på våre biosirkulære PP-forbindelser og konvensjonelle PP-forbindelser er faktisk ingen i det hele tatt. Materialene fungerer på samme måte. Forskjellen ligger i andelen fossilbaserte råvarer som er brukt, som er lavere i de biosirkulære variantene, noe som derfor gir lavere klimabelastning, sier Jörgen Andersson.
Sertifiserte resirkulerte materialer er neste steg
Gjeldende sertifisering gjelder for Polykemi og Scanfill i Ystad, Sverige, men også datterselskapet Rondo Plast har startet arbeidet med å få samme eller lignende sertifisering.
– En sertifisering for Rondo vil bety at våre kunder kan kjøpe et materiale som er basert på resirkulert råstoff med et sertifikat som sporer materialet tilbake i produksjonskjeden. Sertifiseringsprosessen er imidlertid mer omfattende og kompleks når det gjelder resirkulerte materialer og kommer derfor i et andre trinn, sier Jörgen Andersson.
Kilde: Pressemelding fra Polykemi.