23948sdkhjf

Knudsen Kilen sikrer sporbarhet og dokumentasjon med EPD

Knudsen Kilen tar enda et skritt i retning bærekraftige bygg og presenterer EPD på de primære produktene til gulvoppbygging. Det er helt essensielt for den norske byggebransjen som har noen av de strengeste reguleringene i Europa.

Den ledende danske produsenten av oppbyggingssystemer, Knudsen Kilen, gikk i fjor over til å fremstille sine nivelleringsprodukter av industrielt gjenvunnet LD-PE-plast fra næringsmiddelindustrien. 

Nå tar bedriften neste steg med offentliggjøringen av EPD-er, som sikrer sporings- og dokumenterbarhet på de primære produktene til gulvoppbygging.

Vil være først

Vi vil gå først og ta ansvar ved å arbeide for mer miljøvennlige og sporings- og dokumenterbare løsninger i byggebransjen. Med EPD er vi med på å sikre at våre norske kunder oppfyller dokumentasjonskravene i bygget, og at de trygges i valget av materialer, sier Henrik Lund, som er salgs- og markedssjef hos Knudsen Kilen.

I samarbeid med SWECO, Europas ledende rådgivende arkitekt- og ingeniørfirma, har Knudsen Kilen nå utarbeidet EPD-er på cirka 70 prosent av porteføljen, deriblant de mest solgte produktene sine. Samtidig jobber bedriften for raskest mulig å få utarbeidet EPD-er på det som gjenstår.

Miljøbevisst byggebransje

EPD-er dokumenterer et byggemateriales miljøpåvirkning og livssyklusvurdering fra utvinning av råvare over produksjon til transport og salg. Det er opplysninger som kan være avgjørende for om et produkt kan inngå i et bærekraftssertifisert bygg eller ikke.

Det grønne skiftet er godt i gang i byggebransjen, og vi vet at Norge har svært strenge bygningsforskrifter i forhold til energieffektivitet i bygninger i Europa. Derfor er det viktig at det er åpenhet om materialene, og at vi som produsent også er fremtidsorientert med tanke på at produktene ikke bare lever opp til kravene akkurat nå, men også mange år fremover, sier Henrik Lund, som vektlegger at Knudsen Kilen bevisst har hatt fokus på å utvikle produkter som også kan imøtekomme fremtidige innstramninger:

Innstramningene i bygningsreglementene i Norden har hatt en kjempeeffekt på hvordan byggebransjens aktører jobber med å få ned miljøavtrykket sitt – blant annet i valg av byggematerialer. Samtidig har mange et fremtidsperspektiv som betyr at de ønsker å gjøre mer enn det reglementene foreskriver, fortsetter Lund.

100 prosent gjenvunnet plast

EPD er Knudsen Kilens siste initiativ i bedriftens arbeid med å ligge foran utviklingen. I fjor foretok man den hittil største endringen ved å gå over til 100 prosent industrielt gjenvunnet LD-PE-plast fra næringsmiddelindustrien i produksjonen.

Vi nekter å gå på kompromiss med kvaliteten, jevnheten og levetiden på produktene våre, og etter at vi gikk over til gjenvunnet plast, er vi fremdeles i stand til å både dokumentere de samme egenskapene og en levetid på over 75 år på våre produkter, sier Henrik Lund.

Reduserer CO2-avtrykket

Med gjenvunnet plast har det lykkes Knudsen Kilen å senke CO2-avtrykket med 75 prosent sammenlignet med et tilsvarende produkt av nytt råvaregranulat, hvilket tilsvarer en reduksjon på 468 kilo CO2 pr. 100 m2 gulv.

Kilde: Pressemelding fra Knudsen Kilen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094