23948sdkhjf

BASF satser på biomassebalansert PBAT

Den globale kjemikaliegiganten BASF har utvidet sin portefølje av biopolymerer med en biomassebalansert ecoflex PBAT, som er laget for å erstatte fossile råvarer med fornybare råvarer i produksjonsprosessen.

Nordisk Bioplastforening skrev før sommeren at det nye produktet ecoflex F Blend C1200 BMB, hvor BMB står for biomassebalansert, er en variant av PBAT (polybutylen adipattterephthalate), som er navnet på en biologisk nedbrytbar kopolymer bestående av adipinsyre, 1,4-butandiol og tereftalsyre.

PBAT, eller polybutylenadipattereftalat, er en type biologisk nedbrytbar og komposterbar plast som blir stadig mer populær som en miljøvennlig løsning på problemet med plastavfall.

BASF opplyser at det fornybare råmaterialet til den nye bioplasten kommer fra avfall og restbiomasse, og at det er allokert til ecoflex-klassen gjennom en massebalansemetode, sertifisert av REDcert og International Sustainability and Carbon Certification (ISCC).

I tillegg til å redusere bruken av fossile ressurser, har den nye biomassebalanserte ecoflex-polymeren et karbonavtrykk som er 60 prosent lavere sammenlignet med BASFs standard ecoflex F Blend C1200-variant.

– PBAT-baserte sertifiserte komposterbare produkter er avgjørende for å fremme en sirkulær økonomi ved å legge til rette for innsamling og resirkulering av organisk avfall. Vår ecoflex BMB-løsning adresserer utfordringen med fossile ressurser i PBAT-produksjon ved å tilby en løsning som er organisk resirkulerbar på slutten av livssyklusen, skriver BASF.

Ifølge selskapet gjør den nye bioplasten det mulig for emballasjeindustriens kunder å redusere forbruket av fossile ressurser og differensiere produktene sine, samtidig som de opprettholder ytelse og kvalitet uten behov for ytterligere investeringer i nye prosesseringslinjer.

BASF opplyser også at det nye biomassebalanserte produktet har samme egenskaper, kvalitet og sertifisering som konvensjonell ecoflex F Blend C1200, slik at kundene kan bruke BMB-varianten uten å måtte endre produksjonsprosesser eller rekvalifisere applikasjonene sine osv.

– Vår ecoflex BMB er den første i bransjen i det globale biopolymermarkedet og fremmer bærekraft i emballasjeindustrien ved å redusere bruken av fossile ressurser, redusere klimagassutslipp og drive bruken av fornybare råvarer avledet fra organisk avfall og restbiomasse. Som en pioner innen biopolymerer streber BASF kontinuerlig etter å støtte kundene våre i overgangen til en sirkulær økonomi med fornybare ressurser», sier Marcel Philipp Barth, leder for biopolymerer og medlem av BASFs globale eksekutivkomité.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094