23948sdkhjf

Utgåtte bildekk blir til nye bildekk hos Continental

Continental har til hensikt å bruke gjenvunnet carbon black i serieproduksjonen av personbildekk i fremtiden. De to selskapene intensiverer dermed samarbeidet, ifølge en pressemelding fra Continental.

Continental signerte en utviklingsavtale med Pyrum Innovations allerede i 2022, og siden den gang har begge selskapene jobbet sammen for å ytterligere optimalisere og utvide resirkuleringen av utgåtte dekk gjennom pyrolyse. Carbon black er en viktig råvare både for dekkproduksjon og for produksjon av andre industrielle gummiprodukter.

Bruken av carbon black i gummiblandinger øker stabiliteten, styrken og holdbarheten til dekkene. Carbon black gjenvunnet fra utgåtte dekk bidrar til å redusere bruken av fossile råvarer og CO2-utslipp. I et personbildekk fra Continental er sotinnholdet, som gir dekket dens sorte farge, mellom 15 og 20 prosent, avhengig av modell.

Continental-dekk inneholder allerede resirkulerte materialer som resirkulert gummi fra mekanisk bearbeidede utrangerte dekk, resirkulert stål og resirkulert polyester fra PET-flasker, som ellers ofte havner på forbrenningsanlegg eller søppelfyllinger.

Dekkresirkulering krever avanserte teknologier og prosesser for å effektivt separere, rengjøre og resirkulere materialer uten at det går på bekostning av sikkerheten og kvaliteten til de resirkulerte dekkene eller resirkulerte materialene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094