23948sdkhjf

Ny PLA-aktør rekrutterer tungvektere fra bioplastindustrien

Det nyopprettede og Dubai-baserte selskapet Emirates Biotech, som investerer i markedsføring og salg av PLA-bioplast i Midtøsten og Nord-Afrika, har opprettet et lederteam med noen skikkelige tungvektere i bioplastindustrien, ifølge JP Press Agency.

Emirates Biotech skal bygge et anlegg for produksjon av den melkesyrebaserte bioplasten PLA i i Abu Dhabi. Arbeidet går i gang før 2026.

For å lede PLA-markedet, med et spesielt fokus på MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika), har Emirates Biotech nå rekruttert noen av de mest dyktige profilene på den globale bioplastscenen.

Marc Verbruggen har mer enn 10 års erfaring i PLA-bransjen, har blitt utnevnt til administrerende direktør i Emirates Biotech.

Gjennom sine tidligere yrkesroller har François de Bie vært en viktig faktor for global informasjon og aksept av bioplast. Nå blir hun leder for Emirates Biotechs salgs- og markedsføringsstrategi.

Aman Kulshrestha blir en del ledergruppa og har mer enn 12 års erfaring innen bioplast. Hun får ansvaret for Emirates Biotechs teknologi og sikre selskapets produksjon av høykvalitets PLA-bioplast.

Det fjerde medlemmet av Emirates Biotechs ledelseskvartett er Margrete L. Wie, og hun vil være selskapets finansdirektør.

Emirates Biotech skriver i sin pressemelding at selskapets ledergruppe vil være stasjonert i Dubai.

Store aksjonærer i det nye selskapet Emirates Biotech inkluderer Global Biopolymers Industries og SS Royal Kit Emirates Investment. Sistnevnte selskap er grunnlagt av Sheikh Suhail Ali Saeed Rashed Al-Maktoum, som er medlem av Dubais kongefamilie, og hans interesse for det nye selskapet sies å være grunnen til at den bestemte PLA-fabrikken skal bygges i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater.

– Det faktum at et medlem av Dubais kongefamilie investerer i selskapet var avgjørende for beslutningen om å bygge PLA-fabrikken i UAE i stedet for i Thailand eller USA, hvor andre store PLA-aktører har sin produksjon. Med fabrikken i Abu Dhabi vil vi være nær våre potensielle kunder i MENA-regionen, sier administrerende direktør Marc Verbruggen i et intervju med Sustainable Plastics.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109