23948sdkhjf

Starter produksjon av bioplast-madrasser

Stoff i sengemadrasser blir et nytt bruksområde for bioplasten PEF, ifølge nyhetsbyrået JP Press Agency.

Det nederlandske kjemikalieselskapet Avantium har startet et samarbeid med tre ledende tekstilbedrifter. Avantiums sukkerbaserte bioplast PEF (polyetylenfuranoat) skal nå brukes i sengemadrasser.

De tre tekstilselskapene er nederlandske Auping, sveitsiske Monosuisse og spanske Antex. Garn produsert av Avantiums PEF skal veves til stoffer og brukes i sengemadrasser produsert av Auping.

I samarbeidet skal Avantium lede utvikling, produksjon, forsyning og resirkulering av PEF, mens tekstilselskapene Monosuisse og Antex skal lage garn basert på PEF-bioplasten. Monosuisse vil fokusere på produksjon av monofilament PEF-garn og Antex på multifilament PEF-garn. Garnet er vevd inn i stoff, som brukes i madrasser produsert av Auping, som er den største utvikleren og produsenten av personlige sove- og sengeløsninger i Nederland.

Bioplasten PEF har tidligere vakt oppmerksomhet fordi den i tester har vist seg å ha bedre mekaniske egenskaper i drikkeflasker enn tradisjonell, oljebasert PET. At PEF nå også kan brukes til produksjon av garn og andre tekstiler viser et bredt anvendelsespotensial for PEF.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08