23948sdkhjf

Jysk kvitter seg med tonnevis av plast - og sparer penger

Jysk har i løpet av de siste årene gjort en innsats for å kvitte seg med de store mengdene plastemballasje, ifølge en pressemelding fra Designbase. Det har ført til at mange av bedriftens produkter, f.eks sengetøy, laken og putevar, nå ligger rundt utenfor butikkene med pappbånd. Og nå står de ferdige gardinene for tur.

– Den primære årsaken til denne endringen er å redusere vår bruk av plast, og 78 tonn er en ganske betydelig reduksjon. Med den nye emballasjen ser du også fargene på produktene tydeligere, noe som vekker mer oppmerksomhet, sier Category Buyer Window Dressing for Jysk Lene Østerberg.

Allerede i april kunngjorde Jysk at de ikke lenger ville bruke plastfilm rundt transportpaller i transitt mellom lager og butikker. Dette tiltaket ble beregnet å spare 920 tonn plast per år, og var først og fremst foranlediget av et ønske fra konsernets side om å ha en bærekraftig drift.

Og bærekraft lønner seg: Jysk anslår at plastfilmbyttet alene vil spare opptil et tosifret millionbeløp årlig.

Skiftet fra plast til papp rundt ferdige gardiner er gjennomført i alle Jysk-butikker over hele verden, men de plastpakkede gardinene vil fortsatt være å finne i butikkene frem til varelageret er solgt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093