23948sdkhjf

NCMT: Ønsker nordisk samarbeid velkommen

Daglig leder i Norwegian Circular Materials Technology (NCMT), Vidar Nyhammer, er helt enig med lederen i den danske Plastindustrien om et tettere nordisk samarbeid.

Det var under Plast- og Komposittkonferansen i Ålesund i forrige uke at adm. dir. i Plastindustrien i Danmark, Thomas Drustrup, løftet ideen om et tettere nordisk samarbeid.

- Jobbet flere år for dette

Dette er noe Vidar Nyhammer i NCMT er enig i.

- NCMT har i flere år jobbet for å få til et tettere nordisk samarbeid. Og det finnes allerede gode etablerte samarbeid og initiativ på enkelte områder av plast- og komposittindustrien. Det som er viktig nå, er å kunne forankre dette gjennom de nasjonale organisasjonene som representerer hele bredden av plast og kompositt, slik at man kan jobbe sammen og se synergier på flere ulike områder, sier Nyhammer til Plastforum.

Kompositt-samarbeid

Ett av ormdåene han peker hvor man allerede har komet godt i gag er i forhold til møteplasser og erfaringsutveksling for komposittindustrien. NCMT har gjennom Det Europeiske Komposittindustriforbundet funnet sammen med komposittseksjonen av Plastindustrien i Danmark, og det Finske plastindustriforbundet.

-Dette samarbeidet munnet blant annet ut i konferansen JEC Composites Talks Nordics som ble arrangert i Oslo i juni i samarbeid med franske JEC. Her deltok over 100 representanter fra komposittindustrien i hele Norden, sier den daglige lederen i NCMT.

- Nok av felles utfordringer

Nyhammer sier at de vil forsøke å videreføre dette til flere konferanser i framtiden og framover vil man vurdere hvilke områder som gir mest verdi å samarbeide om på tvers av landegrensene.

- Og det er nok av utfordringer som er felles, og der samarbeid vil gi verdi for alle parter, avslutter Vidar Nyhammer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.124