23948sdkhjf

Årets viktigste plastmesse i Europa

Tida flyr, og det er på tide å forberede seg til årets Fakuma. Når messen åpner vil kun ni nordiske utstillere ha egen stand, selv om flere nordiske distributører vil være til stede på standene.

På årets messe vil nærmere 1600 utstillere presentere sitt internasjonale utvalg av produkter og tjenester innen plast, med vekt på sprøytestøping. 

På årets arrangement lanserer messearrangøren det nye tiltaksprosjektet «Mold your dreams, form your future».

Stappfulle haller

Den internasjonale varemessen for plastforedling varer fra 15. til 19. oktober 2024. Med litt over to uker til messen åpner, ser det ut til at utstillingshallene i Friedrichshafen igjen vil være stappfulle.

– Det ser ut til at Fakuma 2024 også blir nesten fullbooket igjen, sier Annemarie Schur, prosjektleder for messen i regi av P.E Schall.

Annemarie Schur opplyser at drøyt 1000 utstillere fra 35 land allerede hadde registrert seg seks måneder før messen åpnet.

Arrangementet arrangeres som vanlig i 12 utstillingshaller og i flere foajeområder. Da messen ble arrangert i 2023 var det 1636 utstillere fra 40 land på stedet.

Effektivitet

På årets messe vil et av hovedtemaene være Effektivitet. Økt effektivitet når det gjelder material- og energiforbruk er avgjørende, det samme er prosesseffektivitet og effektiv drift av produksjonssystemene.

Flere utstillere vil levere verktøy og løsninger for disse utfordringene. Andre overordnede satsingsområder vil være digitalisering, automasjon, fleksibilitet, energieffektivitet og bærekraft. Etablering av materialstrømmer i en lukket syklus, produktoptimalisering rettet mot resirkulering og prosessering av resirkulerte materialer for avanserte applikasjoner står også høyt på agendaen i 2024.

Satser mot de unge

Nytt for i år er initiativet "Mold your dreams, mold your future", som har som mål å introdusere skoleelever, studenter og unge fagfolk til det brede spekteret av karrieremuligheter i plastindustrien. Under Careers Friday-arrangementet, som finner sted på messens nest siste dag, den 18., tilbys skoleelever, studenter og karrierestartere den unike muligheten til å besøke de internasjonale utstillerne på deres stands og finne ut mer om de spennende karrieremulighetene som finnes. i plastindustrien.

– Målet vårt er å inspirere unge mennesker til å satse på en karriere i plastindustrien og vise dem hvor mangfoldig og spennende denne sektoren er, avslutter Bettina Schall.

Kilde: Plastnet.se

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11