23948sdkhjf

Paintballklubb må rydde opp 70 tonn kunstgress i skogen

En liten paintballklubb i Sør-Odal må betale flere hundre tusen kroner for fjerning av gamle kunstgressmatter, ifølge en artikkel på NRK. De er heller ikke de eneste i Norge.

Robert Tollefsen er lokallagsleder for Glomma og Mjøsa i Plastpiratene.

En liten paintballklubb i Sør-Odal har fått pålegg om å fjerne 70 tonn med gamle kunstgressmatter, en jobb som koster 300.000 kroner.

Miljøorganisasjonen Plastpiratene mener at disse mattene forurenser Norges største elv, Glomma.

Den lokale paintballklubben fikk muligheten til å overta gamle gressmatter fra fotballbaner gratis. Det skulle vise seg å bli dyrere enn antatt. For nå sitter de nemlig med «svarte-Per».

Klubben, som har 25 medlemmer, fikk mattene gratis med planer om å bruke dem til en paintballbane, men prosjektet ble lagt på is.

Ordføreren erkjenner at saken er et dilemma. Klubben har liten økonomi og han ikke ønsker å drive den inn i konkurs. Klubblederen uttrykker frustrasjon over mangel på støtteordninger for fjerning av gammelt kunstgress.

Den lille klubben med 25 medlemmer er blitt pålagt å fjerne mattene og levere det til avfallsbehandling. Prislappen er 300.000 kroner.

– Hvis vi må ut med dette, eksisterer vi ikke lenger som klubb, sier Carina Resve Karterud i Glåmdalen Paintballklubb til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062