23948sdkhjf

Lekkasje ved renseanlegg i Hokksund før helgen

Fredag ble det avdekket en lekkasje ved renseanlegget i Hokksund, der såkalte biobærere har kommet på avveie, ifølge en artikkel i bygdeposten.

Tor Heimdahl i NCC Norge sier at lekkasjen ble stoppet umiddelbart og at rydding ble igangsatt med en gang.

Biofilmbærer er en teknisk innretning som bryter ned biologisk materiale og danner biogass. Disse biobærerne løser opp avføringen i renseanleggene. Det var en mindre lekkasje.

– NCC jobber tett sammen med kommunen for å få oversikt over omfanget og for å avdekke detaljene i hendelsesforløpet for å sikre at dette ikke kan gjenta seg, sier Heimdahl til Bygdeposten.

– Vi tettet sprekken som gjorde at dette skjedde, og nå har man satt i gang arbeidet med å samle inn biobærerne som befinner seg i og langs elva, sier Heimdahl.

Han informerer om at lekkasjen har skjedd ved det nye renseanlegget i Hokksund, og at dette er biobærere som er helt nye og har ikke vært i kontakt med avføring.

Lørdag formiddag hadde NCC folk ute i båter på elva og gående langs strendene for å rydde opp etter lekkasjen. Det ble funnet biobærere helt ned til Svelvik lørdag.

Heimdahl forteller at slike lekkasjer skjer ved renseanlegg i ny og ned, men at det ikke har skjedd i Hokksund tidligere.

– Dette kunne vært unngått, men dessverre så skjedde det.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063