23948sdkhjf

Fire emballasjepriser til Norge

Denne gangen dreide det seg mest om papp og forbedring av papptyper, men det ble også en pris som innebar kutt i bobleplast.

To norske bedrifter gikk til topps i årets ScanStar. Glomma Papp fikk i tillegg totalt tre utmerkelser i den nordiske emballasjekonkurransen.

Til sammen 25 emballasjeløsninger ble i år premiert med utmerkelsen ScanStar, da årets jury offentliggjorde vinnerne for 2024. Norske Glomma Papp og Aion AS var blant vinnerbidragene, og sikret seg totalt fire utmerkelser.

Og her ble det fjernet bobleplast:

Kelly M. Eldor Hakkebo har hatt ansvaret for transportesken 4 i 1 til fire ulike lamper fra produsenten Luxo.

Tidligere hadde lampene hver sin transporteske og hver sine innlegg, i tillegg til bobleplast. Noe som ble totalt åtte ulike varianter med innlegg og eske. Med den nye emballasjen er det redusert til to varianter, ved at samme eske og innlegg er tilpasset de fire ulike lampene. Bobleplasten er også fjernet.

Den nye esken betyr både besparelser for miljøet og lommeboka til både Glomma Papp og kunden deres.

De fjerner med dette 119 kilo med bobleplast i året.

Men det er krevende å erstatte bobleplast

Selv om gevinstene har vært store, så har det vært krevende å lage en helt unik emballasje som er spesialutviklet kundens behov og produkt.

– Den største utfordringen har vært å konstruere et innlegg som skal passe til ulike former og størrelser, og som ikke er for komplisert å montere for de som pakker. I tillegg skal den tåle behandlingen i transport og under falltester, sier Hakkebo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097