23948sdkhjf

Venstres miljøpris til Nofir

Daglig leder Øistein Aleksandersen i Nofir fortsetter å høste anerkjennelse for selskapets miljøinnsats. 16. oktober ble Nofir tildelt Venstres miljøpris for 2016. Det skjedde under partiets landskonferanse i Oslo.

De som var tilstede på Teknologi- & Polymerdagene 2016 fikk presentert Nofirs innsats for å få marint avfall gjort om til verdifullt materiale. Så har da også selskapet høstet stor anerkjennelse i både inn- og utland for innsamling av kassert utstyr fra oppdretts- og fiskerinæringen.

Nofir har opprettet regionale mottaksanlegg langs hele kysten. Innsamlet materiale blir fraktet til og demontert i Litauen. Derfra blir det sendt videre til ulike bedrifter som bruker det som råstoff i produksjon av nye produkter.
– Bedrifter som Nofir gjør et uvurderlig arbeid for klimaet, og det er viktig at vi heier på dem og tilrettelegger for å være miljøgründer i Norge. Nofir vokser, og har vært gode til å samarbeide med en rekke forskjellige aktører nasjonalt og internasjonalt, som de har funnet gode og innovative løsninger med. Det håper jeg flere kan lære av, sa leder av Stortingets Energi- og miljøkomité, Ola Elvestuen, som delte ut prisen til Nofir.

«Bringing value to marine waste» er selve visjonen til Nofir og som også var en del av begrunnelsen for Venstres miljøpris denne gang.
I begrunnelsen ble det videre trukket fram at marin forsøpling er et alvorlig, verdensomspennende problem. Ifølge WWF havner 8,8 millioner tonn søppel i verdenshavene hvert år. Dessverre er de de som lever av livet i havet, fiskeri- og oppdrettsbransjene, som er blant dem som forurenser mest.

Det meste av søppelet er plast , som det tar lang tid å bryte ned. Mye av plasten havner i magene til fugl, fisk og andre sjødyr, med lidelser eller død som resultat.
– Venstre har jobbet målrettet mot marin forsøpling, og fikk blant annet satt av 20 millioner kroner til dette arbeidet i statsbudsjettet for 2016, sier prisutdeleren.
‒ Vi er avhengige av flere bidrar i kampen for rene hav, og at det skapes gode løsninger for å få det til. Derfor ønsker vi å hedre Nofirs innovative virksomhet, som bidrar til å holde havene rene, til å kutte CO2-utslipp og til å redusere oljeforbruket.
‒ I 2015 hentet Nofir inn 5.699 tonn kassert materiale som ble gjenvunnet. Dette er materiale som sannsynligvis hadde endt opp på havbunnen eller strendene dersom Nofir ikke hadde tatt hånd om det. Innsamlingen av materialet tilsvarer et redusert utslipp på 20.516 tonn CO2-ekvivalenter, som er mer enn 2000 nordmenns årlige CO2-utslipp, sa Ola Elvestuen.
Også Plastforum gratulerer Nofir med utmerkelsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062