23948sdkhjf

Ti toppledere vil at Høgskolen i Molde fusjonerer med NTNU

Som kjent er både Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik fra 1. januar i år en del av NTNU. 9. februar i år sendte ti næringslivsledere i Molde-regionen, deriblant Plastos adm. direktør, Lars Stenerud, et brev til høgskolestyret der det argumenteres for at Høgskolen i Molde også fusjoneres med NTNU.

De ti topplederne i nærområdet til Høgskolen i Molde (HiM) har altså sendt et brev til styret
ved HiM der de slår et slag for at høgskolen ikke bør stå alene, men gjøre som HiÅ og HiG og fusjonere med NTNU.
Brevet, som vi gjengir under, er underskrevet av Kristoffer B. Jenssen ( PREZIOSO Linjebygg AS ), Odd Tore Finnøy ( Brunvoll AS ), Rune E. Marthinussen ( Glamox AS ), Terje Korsnes ( NOV Rig Systems ), Børge Gjeldvik ( Axess AS ), Stein Berg Oshaug ( Oshaug Metall AS ), Lars Stenerud ( Plasto AS ), Gunnar Gjeldvik ( Alpa AS ), Richard Myhre ( Axtech AS ) og Vebjørn Heggdal ( Axbit AS ).

Her er hva de skriver i brevet datert 9. februar 2016:

Høgskolen i Molde og NTNU – en fremtidsrettet løsning
Høgskolen i Moldes betydning for næringslivet
Høgskolen i Molde er en sentral medspiller for bedriftene i det regionale næringslivet i Romsdal. Høgskolen er tilbyder av viktig kompetanse innen flere fagdisipliner, med logistikk som spydspiss, og leverer velkvalifiserte kandidater til regionalt næringsliv og offentlige institusjoner. Høgskolen i Molde sitt eksterne samarbeid har hatt en svært positiv utvikling, som i den senere tid har gitt flere, felles prosjekter for å sikre innovasjonsevne og konkurransekraft. Flere av disse involverer samarbeid mellom forskere fra fagmiljøene i Molde og Trondheim.
Molde Campus, med Høgskolen i Molde, Møreforsking, Kunnskapsparken og iKuben, har utviklet seg til å bli et kraftsentrum for innovasjon og utvikling. Det siste tilskuddet er innovasjonslaben «ProtoMore», som ble besøkt av statsministeren denne uken.

Strukturendringer innen høyere utdanning
Det siste året har det skjedd store endringer i universitets- og høgskolesektoren i Norge. Regjeringens fokus på økt kvalitet innenfor høyere utdanning og forskning mener vi er viktig. Gjentatte signaler fra Kunnskapsdepartementet har ført til at de fleste utdanningsinstitusjonene har valgt å slå seg sammen til større enheter. I vår region ble kartet endret da NTNU i fjor vedtok å fusjonere med Høgskolene i Ålesund og Gjøvik. I disse prosessene har Høgskolen i Molde hatt en primær strategi om å stå alene, og ifølge forrige ukes oppslag i Romsdals Budstikke kan dette virke som en fortsatt ønsket strategi. Dette mener vi er en uheldig og lite fremtidsrettet utvikling.

Se til NTNU
I det nye landskapet innen høyere utdanning vil strategien om å stå alene ikke bidra til å styrke regionalt næringslivs behov for kompetanse på høyt nivå. Mange bedrifter og institusjoner i Romsdal har allerede et samarbeid med NTNU, og vi ønsker at Høgskolen i Molde inkluderes tettere i dette. Vi mener derfor at NTNU bør være den naturlige fusjonspartneren for Høgskolen.
I tillegg til vitenskapelig kvalitet på undervisning og forskning, skal en utdanningsinstitusjon bedømmes etter regional betydning. En fusjon med NTNU vil være en viktig faktor for ytterligere å øke Høgskolen i Molde sin betydning for det regionale næringslivet. Vi registrerer blant annet hva som er i ferd med å skje i Ålesund etter at Høgskolen der ble en del av NTNU. I samarbeid med verdensledende bedrifter satses det nå betydelig på forskning og utvikling, og interessen for skolen er økende. Dette gir også studentene bedre tilgang på relevante prosjekter og et spennende, jobbrettet løp i utdanningen sin.
Vi forutsetter at også Høgskolen i Molde kan fortsette å være tett på næringslivet for å styrke regional verdiskaping, og bidra til å løse de utfordringene vi står overfor. Vi vil derfor oppfordre styre og ledelse ved Høgskolen i Molde til å utforske mulighetene for å bli en del av den pågående fusjonsprosessen ved NTNU. Sett i lys av det høye akademiske nivået som Høgskolen i Molde innehar, vil dette etter vår mening også styrke aktuelle fagmiljø ved NTNU, og det vil skape grunnlag for ytterligere samarbeid mellom akademia og næringsliv.

Med vennlig hilsen
( undertegnet de ti daglige lederne nevnt over )

Så gjenstår å se om Høgskolestyret i Molde fortsatt er av den oppfatning at alene-strategien er det som er best for ønsket utvikling.
AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.072