På OTD-messen i Stavanger hadde SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut en stor og flott stand – et tydelig tegn på at SP satser på oppdrag mot norsk olje og gass. (
Det er for øvrig forholdsvis nylig etablert et stort konsortium i Sverige, Offshore Väst, der SP er medlem og bl.a. SINTEF NBL er strategisk partner. Red.anm.)
På SPs stand
traff vi nytilsatt adm. direktør i SINTEF NBL, Paul Halle Zahl Pedersen samt viseadm. direktør Are W. Brandt. De to fortalte mer enn gjerne om det nye svensk-norske samarbeidet som de to skal lede den norske delen av. I hvert fall inntil videre vil selskapet fortsatt bære navnet SINTEF NBL as. I snart ett år har det foreligget en intensjonsavtale mellom SP og SINTEF der førstnevnte er tiltenkt en aksjemajoritet i et forent selskap innen brannteknikk. Nå blir selskapet et faktum fra 1. januar 2014, der SP vil eie 70 prosent av aksjekapitalen. – Både på svensk og norsk side har vi stor tro på at en sammenslåing av de to selskapenes organisasjoner for brannteknikk skal gi et ytterligere løft til de allerede kjente kunnskaper og tilbud vi har, sier Zahl Pedersen.
SINTEF NBL
har en god posisjon i norsk industri og næringsliv. Laboratoriet, som ligger i Trondheim, har store ressurser til rådighet og har en rekke forskere som driver FoU-prosjekter på høyt nivå – også mot norske polymerbedrifter. Også i offshoreindustrien er SINTEF NBL godt forankret, en posisjon som SP Brandteknik ønsker å utvikle videre til glede også for det svenske markedet – ikke minst for den nye konstellasjonen Offshore Väst. – Det er helt klart at vi satser med vår kompetanse på å tilby enda bedre tjenester til offshorenæringen og drive FoU-prosjekter med formål å finne og utvikle materialer til denne næringen, materialer som bl.a. hindrer brann, sier Paul Halle Zahl Pedersen. Han kan foreløpig ikke vil si noe mer om eventuelt nytt navn for selskapet.
Paul Halle Zahl Pedersen
har for øvrig sju år bak seg fra ledende stilling i Statoil og gikk inn i den nye stillingen så sent som 1. oktober i år. Hans Statoil-bakgrunn er neppe noen ulempe når det skal satses mot offshore!