23948sdkhjf

Bioplastene forventes å øke raskt

Det globale markedet for bioplastmaterialer vil trolig få en veksttakt på rundt 18 prosent årlig og nå en omsetning på over 2,8 milliarder USD i 2018. Forventningene er høye til nye materialer som regnes som bedre for miljøet og som også vil bidra til å redusere avfallsproblemene. Dette i følge en ny studie fra Ceresana Research.
Veksttakten for bioplastene, dvs. polymerer basert på fornybare, ikke fossile råvarer, ventes altså å få en veksttakt på omlag 18 prosent per år i gjennomsnitt, skal vi tro markedsanalyse-selskapet Ceresana Research.
Bioplastene forventes å bidra til å redusere så vel klimagassutstlipp som problemer rundt avfallsproblematikk. Bioplastene vil også redusere avhengigheten av fossile råvarer og plastprodukter og dermed kunne gi et bidrag til å bedre plastmaterialene omdømme.
For året 2010 var Europa det største forbrukskontinentet med 48 prosent av den globale etterspørselen. Deretter fulgte Nord-Amerika og Asia-Pacific.
De neste åtte årene forventer Ceresana Research at etterspørselen vil øke spesielt i Asia-Pacific og Sør-Amerika. Særlig i et land som Brasil vil produksjonen av bioplast øke meget betydelig.

I 2010 var etterspørselen størst etter stivelsesbaserte polymerer, etterfulgt av polylaktose (PLA), dvs. melkesyrebaserte materialer. Andre bioplaster (PHA/PHB, cellulose, PBS) samt fossilbaserte, nedbrytbare plastmaterialer utgjorde i fjor 17 prosent av den globale etterspørselen.

92 prosent av bioplastene er i dag biologisk nedbrytbare, men andelen av ikke-nedbrytbar bioplast forventes å øke til mer enn 47 prosent om seks år fra nå, i 2018.
Teknologisk fremgang i produksjonen kombinert med betydelige kapasitetsøkninger skal gi seg utslag i lavere priser og dermed økt konkurransekraft. Rapporten fra Ceresana Research tar også for seg hvordan produktinnovasjoner, ny kapasitet, regulatoriske endringer og økt miljøbevissthet vil påvirke markedet.

Blant de viktigste kjøperne av bioplaster finner vi dag blant produsenter av plastposer og søppelsekker og andre emballasjeløsninger. Kilde: Chemicalnet.se/MF/plastnet.se
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.053