23948sdkhjf

Sprøytestøpernes vårseminar

Forum for sprøytestøping arrangerer sitt vårseminar (det som Forumet selv beskriver som årets sprøytestøpetekniske høydepunkt!) i Sandefjord 26.-27. april. Program og påmeldingsskjema er sendt til hele bransjen. Erik Andreassen sier til Plastforums nettsider at han håper mange kan finne noe av interesse i programmet og at Forumet nok en gang klarer å samle flott forsamling av sprøytestøpeinteresserte. Skal vi tippe på mer enn 70 bransjefolk? Påmeldingsfristen er forlenget til 21. april.
Forumet ønsker å bruke møtet til å initiere et FoU-prosjekt der arbeidstittelen foreløpig er « Konkurransedyktig sprøytestøpeindustri» . Interesserte bedrifter bes kontakte Erik Andreassen for nærmere informasjon og diskusjon. Erik Andreassen sier at Forumet spesielt er interessert i å komme i kontakt med selskaper som for tiden har eller planlegger «innovasjonsprosjekter» som krever en viss FoU-innsats. Her kan fagmiljøer i inn- og utland bidra med sine spesialiteter (dette kan være fagmiljøer som jobber med helt andre ting enn plast og sprøytestøping). Han eksemplifiserer dette på følgende måte: Et nytt produkt for krevende anvendelse (nye krav/direktiver, erstatning for metall, ...) eller et produkt som integrerer flere funksjoner på en ny måte.
«Miljøvennlig og innovativt materialvalg» er et annet aktuelt område. Ved hjelp av et samarbeidsprosjekt kan små bedrifter lettere holde seg oppdatert på materialsiden og opptre med større tyngde i forhold til produsenter av materialer og tilsatsstoffer. Her kan SINTEF, NTNU, UiO og andre bidra med et internasjonalt nettverk og fasiliteter for uavhengig testing og analyse, f.eks. identifikasjon av flammehemmere.
Erik Andreassen minner forøvrig om at Fou-prosjektet Innovativ Sprøytestøpeindustri som har søknadsfrist 26. april. Forumet og en rekke bedrifter jobber med en søknad til Forskningsrådet. Målet er å utvikle sprøytestøpeindustrien gjennom krevende og innovative FoU-aktiviteter. I denne omgang defineres delprosjekter innenfor to områder: Mekanikk og akustikk", bl.a. avansert styrkeberegning i.f.m. plast som erstatning for metall. "Overflater og dekorering". Noen av temaene er overflatedefekter, IML/IMD og lakkering. Mer info finnes på forumets websider : www.sintef.no/ffs .
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063