23948sdkhjf

Teflonprodukter ikke helsefarlige

Normal bruk av teflonbelagte kokekar og stekepanner medfører ikke helsefare. Det viser helse- og miljørisikovurderinger som Nasjonalt folkehelseinstitutt og Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har utført på oppdrag fra SFT og Mattilsynet.
Folkehelseinstituttet dokumenterer på bakgrunn av den informasjonen som er tilgjengelig i dag, at eksponering for teflon og PFOA (som frigjøres fra teflon ved oppvarming) er meget lav. De mener at normal bruk av teflonbelagte kokekar og stekepanner ikke medfører økt kreftrisiko. NIVA kokluderer også med at teflon ved normal bruk ikke er et miljøproblem. Analyser av teflonbelagte kokekar gir ikke oppdagbare konsentrasjoner av PFOA.SFT sier i en pressemelding at det likevel er viktig å være klar over at nedbrytning av teflon starter ved oppvarming til over 317 grader Celsius, og at det da dannes ulike perfluorerte gasser. En slik oppvarming av teflonprodukter må anses som unormal bruk, og vil bare medføre et lokalt helseproblem innomhus.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093