Etterspurt mastergrad for bygg og anlegg
Et nytt masterstudium i bygg- og konstruksjonsteknikk, som gir kandidatene sivilingeniørtittel, lanseres på OsloMet – storbyuniversitetet fra høsten 2018.
Studiet vil utdanne sivilingeniørkandidater med meget etterspurt kompetanse både regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og det ventes å bli et viktig tilskudd til det nye universitetets studieportefølje, skriver OsloMet i en pressemelding.
Tidsaktuelt
Masterstudiet passer godt for søkere med treårig byggingeniør- eller maskiningeniørutdanning, som vil ha et solid faglig og akademisk supplement til utdanningen sin.
Professor dr.ing. Gro Markeset, som har vært ansvarlig for utviklingen av studiet, er svært glad for at OsloMet nå kan tilby en etterspurt masterutdanning.
Hun legger til at studiet har fokus på tidsaktuelle problemstillinger som klimatilpasning av bygninger, bærekraft, livsløpsanalyser, bestandighet og levetid av konstruksjoner og bygningsinformasjonsmodellering (BIM), temaer som i liten grad dekkes i andre tilsvarende utdanninger i Norge.
Samarbeid med byggenæringen
Et sakkyndig utvalg har vurdert planene for det nye masterstudiet, og peker på at det har fått en emneplan som fungerer bra, og at den vitenskapelige staben er godt rustet til å følge opp studiet.
Universitetet har godt utstyrte laboratorier som gir studentene og vitenskapelig ansatte mulighet til å utforske ny viten.
Studiet er arbeidslivsrettet, og skal ha tett samarbeid med den regionale byggenæringen.
Flere ingeniørstudier
Aktuelle arbeidsgivere for de nye masterne og sivilingeniørene i bygg- og konstruksjonsteknikk kan være rådgivende ingeniørbedrifter, entreprenører, byggherrer, kommuner og forskningsinstitutter.
Universitetsstyret vedtok det nye studiet 6. mars 2018, og har dermed opprettet det første masterstudiet som universitet.
Det er nå mulig å søke, og søknadsfristen er 15. april.
Institutt for bygg- og energiteknikk på OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) tilbyr fra før masterstudium i energi og miljø i bygg, og har byggingeniørutdanning og et ingeniørstudium i energi og miljø i bygg.
Så et betimelig spørsmål: har norske polymerbedrifter gjort fremstøt for å få noen av sine løsninger inn i planene for det nye studiet?