23948sdkhjf

Aquadome-rettssaken startet

- Cermaq driver med fiskeoppdrett, ikke med produksjon av hardware til oppdrettsbransjen, sa Cermaqs advokat Anders W. Færden under første dag av rettssaken mot MSC Måløy og Norpartners mandag. Glassfiberretningen kan bli et sentralt punkt i rettssaken.

Mandag møttes Cermaq, MSC og Norpartners i Søre Sunnmøre tingrett. Bakgrunnen er at førstnevnte har saksøkt de to andre fordi Cermaq mener at det var en produksjonsfeil som førte til at Aquadomen havarerte under stormen «Ole» i 2015. Kravet fra Cermaq lyder på 14,3 millioner kroner.

Cermaqs advokat, Anders W. Færden, sa under åpningsdagen at det ikke var et samarbeid med de to andre om driften av Aquadomen, slik de to andre selskapene hevder.

- Cermaq driver med fiskeoppdrett, ikke med produksjon av hardware til oppdrettsbransjen, sa advokaten. Det er Sunnmørsposten som melder dette.

Ifølge Cermaq skal armeringen av glassfiber ha blitt lagt 90 grader feil vei, og at dette førte til havariet.

– Teknologien er sånn sett ikke noe hokuspokus. Det er en grunn til at man kløyver vedkubber på langs og ikke på tvers. Det er fordi fibrene er nesten umulig å dele på tvers, men er svake på langs, fortsatte advokat Færden.

Tirsdag er det motpartenes tur til å holde sine innledningsforedrag. Norpartners står på sitt og hevder at de ikke har gjort noe galt, eller noe som de andre partene ikke visste om underveis. I sitt skriftlige sluttinnlegg skriver Norpartners advokat Øystein Vartdal Riise at «de ulike rapportene som konkluderer med at Norpartners ikke har produsert i samsvar med produktspesifikasjonen, bygger derfor på et uriktig faktisk grunnlag».

MSC skylder på stormen «Ole» som årsak til havariet.

Både MSC og Norpartners vil derfor kreve full frifinnelse.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11