Kantine-leverfandør dropper engangsplast
Gjennom Sodexos bærekraftsplan, Better Tomorrow 2025, forplikter selskapet seg til å eliminere unødvendig avfall innen 2025. Som en av Nordens største service- og matleverandører til universiteter, arbeidsplasser, sykehus og skoler ser selskapet at de har en unik mulighet til å gjøre en forskjell.
Dette skal Sodexo gjøre:
- Slutte å bruke engangsplast i form av kopper, take-away-poser og rørepinner i 2019.
- Slutte å bruke lokk og matemballasje av plast innen 2025.
- Redusere bruken av plastsugerør i 2019 og eliminere unødvendig bruk. Samtidig jobber vi med å finne mer bærekraftige alternativer.
- Bruke resirkulerbar plast.
- Finne innovative metoder og produkter som reduserer eller utelukker bruk av engangsplast.
Sodexo vil fortsette å jobbe med leverandører for å finne bærekraftige alternativer til plastprodukter. I 2018 utviklet selskapet i samarbeid med Norengros en miljøvennlig løsning på engangsemballasje til salg av overskuddsmat i personalrestauranten hos DNB. Emballasjen er laget av bagasse som er laget av sukkerrør og den kan dermed kastes i matavfallet.
- Som en stor aktør i bransjen har vi et ansvar for å finne bærekraftige løsninger. Å fjerne engangsplast er et av tiltakene vi gjør. Forhåpentligvis vil vårt og andre aktørers initiativ føre til reduksjon av engangsplast og at mer bærekraftige alternativer utvikles, sier Per Liljedahl, miljø- og kvalitetsansvarlig for Sodexo i Norden.
Sodexo søker kontinuerlig etter bærekraftige alternativer som resirkulerbare materialer, bioplast og organisk materiale for å eliminere bruken av materialer som er basert på fossile råvarer.
Kilde: NHO Service & Handel