23948sdkhjf

Pipelife-sjefen går av: - Tiden er moden for et skifte

Etter 25 år som administrerende direktør i Pipelife gir Kjell Larsen stafettpinnen videre ved nyttår.

- Det er riktig tidspunkt for å slippe til nye krefter, sier Larsen som skal fortsette å arbeide med utviklingsprosjekter for landets ledende rørprodusent.

Larsen informerte før helgen de ansatte hos rørsystemprodusenten med produksjon i Surnadal, Stathelle og Ringebu om at det blir endringer i ledelsen hos Pipelife Norge AS. Larsen forbereder nå sin avgang, 40 år etter at han begynte i selskapet og mer enn to tiår som øverste leder ved hovedkontoret i Surnadal.

- Virksomheten vår går bra. Vi jobber godt med store og vellykkede endringer som øker konkurransekraften vår og ruster oss for å møte den digitale fremtiden. Etter 50 år med aktivitet i Surnadal starter Pipelife nå på et nytt kapittel. Da kjennes det riktig å slippe til nye krefter i direktørstolen, sier Kjell Larsen.

Larsen kaster imidlertid ikke inn håndkleet. Når han rundt nyttår 2020 går av som administrerende direktør, begynner han samtidig i en ny stilling der han skal arbeide med utviklingsprosjekter i selskapet.

- Jeg brenner fortsatt for det virksomheten vår står for. Endringene og mulighetene, i en viktig og spennende bransje, har aldri vært større. For meg har innovasjon og utvikling vært det styrende gjennom hele min periode i Pipelife. Det er bare gjennom konstant utvikling at vi sikrer arbeidsplassene i lokalsamfunnene våre. Derfor gleder jeg meg til å konsentrere meg fullt og helt om de utviklingsprosjektene vi nå er i gang med, sier Larsen.

Den erfarne industrilederen tror grunnlaget for vekst i norsk industri er godt, men at det likevel er utviklingstrekk som gir grunn til uro:

- Noe av det jeg er aller mest fornøyd med å ha vært med på i Pipelife er vår satsing på bærekraft og systemer som kan bidra til å løse miljø- og klimautfordringer. Vi er godt i gang, og har som norsk industri en historisk sjanse til å bidra til samfunnet samtidig som vi øker verdiskapingen og sysselsettingen.

- For å lykkes er vi imidlertid avhengige av at de politiske rammevilkårene legger til rette for innovasjon på bærekraftsområdet. Et av de største praktiske hindrene vi møter er at offentlige innkjøpere altfor ofte ser bort fra regler de selv har vært med på å lage; de velger heller billige industrivarer fra utlandet over norske produkter som fullt ut tilfredsstiller alle kvalitets- og miljøkrav som Stortinget, departement og direktorat har stilt. Kommuner og offentlige selskaper må faktisk velge bærekraftige produkter dersom industrien vår skal satse på det grønne, sier Larsen.

I høst fyller Pipelife 50 år. Selskapet har rundt 300 ansatte og er med en omsetning på godt over 1 milliard kroner den største produsenten av rørsystemer i Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078