Nordlands-bedrifter skal kjempe mot plast i havet
Marine Recycling Cluster ble i dag utnevnt til en nasjonal næringsklynge.
Åtte næringsmiljøer fra ulike bransjer ble i dag tatt opp i Innovasjon Norges program for næringsklynger. En av dem er Marine Recycling Cluster i Vesterålen.
Dette skriver Nærings- og Fiskeridepartementet i en pressemelding.
– Jeg har tro på at denne klyngen vil bidra med verdifull kompetanse i kampen mot forsøpling av havet. Plast i havet er stort problem. Ikke bare for livet i havet, men også for alle som lever av havet, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.
Sterke havbedrifter
Klynger består av små og store bedrifter, kunnskapsmiljøer og offentlige utviklingsaktører. Aktørene finner sammen og deler kunnskap og erfaringer.
Marine Recycling Cluster har som formål å utvikle produkter og tjenester innen marin rydding og gjenvinning. Bedriftene som deltar representerer et spekter av bransjer; fra droneovervåking og marin bioforskning til opprydding og behandling av avfall.
– Jeg tror ikke det er tilfeldig at klyngen har hovedsete i Vesterålen og Nordland. Her har vi sterke havbedrifter, som kan jobbe nasjonalt og internasjonalt mot havforsøpling. Denne klyngen kan være med på å styrke konkurransekraften og trygge arbeidsplasser, sier statssekretær Geir Inge Sivertsen i Nærings- og fiskeridepartementet.
Viktig for omstilling
Utvikling av klynger er en viktig del av regjeringens næringspolitikk. Regjeringen har styrket satsingen på klynger for å fremme omstilling i næringslivet.
Fakta om Klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters:
- Programmet støtter utviklingen av klynger over hele landet. Programmet består av tre nivåer. De åtte klyngene som ble utnevnt i dag er såkalt Arena og Arena Pro-klynger. Arena-nivået omfatter nyetablerte samarbeidsinitiativ.
- Marine Recycling Cluster har fått status som Arena-klynge.
Kilde: Pressemelding fra Nærings- og Fiskeridepartementet