23948sdkhjf

Smittevernsutstyret destrueres sikkert

I koronavirusets spor øker mengden smitteførende avfall fra sykehusene. Men hvor tar beskyttelsesklærne, kanyler og annet avfall veien når det er brukt opp?

Under pågående korona-situasjonen frobrukes store mengder beskyttelsesutstyr og annet sykehusmateriell som blir klassifisert som smittebærende når det er blitt brukt. På en arbeidsdag kan personale bytte beskyttelsesklær opp til 10 ganger. Bare i den svenske hovedstaden Stockholm økte volumet med 20 prosent i mars måned, ifølge statistikk fra Stena Recycling. Midt i stresset på sykehusene skal avfallet tas vare på en måte som forhindrer smittespredning utenfor sykehuset. Recyclingnet.se skriver at i Stockholmsregionen har gjenvinningsselskapet Stena Recycling jobbet med denne problematikken.

– Vi så tidig behovet komme og agerte for å sikre ressursene. I dag vi økt hentefrekvensen på flere sykehus i Stockholm. Til tross for den pressede situasjon går alt som det skal og vi har kapasitet til å håndtere enda større volum, sier Jesper Holmqvist hos Stena Recycling.

Selskapet har sikrer både transport og destruksjon, også med backup-løsnsinger dersom noe skulle inntreffe, for eksempel sykdom.

Eva Öhrn er bærekraftsansvarlig for St. Görans sykehus. Hun har ansvaret for

– Stena Recycling har vært veldig profesjonell. Hver uke har vi et telefonmøte for å diskutere situasjonen akkurat nå og om det er noen ekstraordinære tiltak vi må sette inn. Utover dette har vi også telefonkontakt ved behov. Stena har også meddelt at de på kort varsel kan øke antall transporter fra sykehuset dersom det skulle være nødvendig. De har også fortalt oss om hvordan de sikrer materialdestruksjonen og hvilke alternativer mottakere av vårt smitteavfall som finnes dersom det skulle oppstå problemer, sier hun.

Les mer hvordan sykehus i Stockholm og Stena Recycling håndterer smitteavfallet her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081