23948sdkhjf

Brannvesenet øver med plasthest

Å redde dyr er ikke uvanlig for brannvesenet. Nå har de investert i en 200 kilo tung plasthest, som skal brukes til å øve på redning tunge dyr.

Det er NRK som skriver at plasthesten skal komme godt med når brannvesenet må rykke ut til redningsoppdrag av tunge dyr. For det skjer ikke så sjelden. Målet er at flere i brannvesenet skal få opplæring i hvordan redning av tyngre dyr kan gjøres på en og trygg måte – både for dyrene og brannmannskapene.

– Det er første gangen de tar i hesten, og dette gikk bra. De prater sammen og samarbeider godt. De har også en rolig framtoning, noe som er veldig viktig når man er på et skadested, sier instruktør Aril Gunnarskog til NRK.

Instruktøren snakker om den nye hesten – av plast – som brukes som øvelsesdyr for brannmannskapene. Det er flere kommuner i Vestland fylke som har gått sammen og investert i plasthesten.

PLASTHEST: En 200 kilo tung plasthest brukes som øvingshest når brannvesenet skal redde dyr - et oppdrag det blir stadig flere av. FOTO: BERGEN BRANNVESEN

Fordelen med plasthesten er at øvelsen i redning av dyr nå blir mer realistisk. Man kan ikke bruke levende dyr og for eksempel plassere dem i en myr. Den nye plasthesten veier 200 kilo, og det er viktig at brannmannskap vet hvordan de skal håndtere en situasjon hvor et større og tyngre dyr skal berges. Redning av større dyr er nå en del av brannmannsopplæring i tillegg til at det også gis etterutdanning. Det er ifølge spesialrådgiver P¨ål Hansen i Bergen Brannvesen mye som kan gjøres galt når man skal redde dyr.

Plasthesten i Bergen er ikke den første i sitt slag her i landet. I Sandefjord kom en slik øvelseshest på plass for seks år siden.

Brannvesen over det ganske land får stadig flere oppdrag hvor dyr er involvert. Ofte er veterinær med ut på stedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078