23948sdkhjf

Norcable: - Koronaen har vært en katastrofe for oss

Ordene tilhører daglig leder Bengt Haugland i Norcable på Karmøy. Men han har en sterk tro på framtiden og det grønne skiftet.

Norcable er suksesshistorien om en kabelfabrikk. Etter at Nexans la ned sin kabelproduksjon på stedet i 2016 og 35 personer mistet jobben, startet Haugland opp igjen i 2018. Nå sysselsetter bedriften 12 personer.

Med god lånehjelp fra kommunen kunne han starte opp igjen kabelproduksjonen, skriver Haugesund Avis (HA). Og nå i disse dager kan altså Norcable feire fem-årsjubileum, og målet er å utvide fabrikken. Nå ha den fått nye eiere og nye investorer.

Det skjer etter et godt fjorår, skal vi tro Haugland, som likevel legger til at 2021 blir tøft.

 Norcable

KARMØY: Norcable holder til på Karmøy i Nexans gamle fabrikk-lokaler. FOTO: NORCABLE

– Koronaen har hatt en katastrofal påvirkning på det vi gjør, sier han til HA, og legger til at Norcable i fjor omsatte oml ag 40 millioner kroner.

- Men det skal godt gjøres om vi klarer halvparten i år. Det har vært tøft. Kraftbransjen har kollapset som følge av koronaen sier han videre.

Karmøybedriften har to større bein å stå på. Det ene er produksjonen av aluminiumskabler som aktører innen kraftbransjen bruker for å transportere strøm, og det andre er kabel-innmat som selges til andre kabelfabrikker i Europa. Ifølge Haugland utgjør det siste to tredeler av selskapets omsetning.

Norcable

VANNKRAFT: Norcable produserer aluminiumskabler produsert med aluminiium laget med vannkraftenergi. FOTO: NORCABLE

Haugland er opptatt av det grønne skiftet, og når bedriften nå skal utvides og oppgraderes er det de «grønne» kablene som står i fokus. Norcable kjøper for eksempel kun aluminium laget av leverandører som bruker vannnkraft i sin produksjon. Den miljøbevisste daglige lederen sier at han er villig til å betale ekstra for å kjøpe «grønn» aluminium fra Hydro framfor å betale litt mindre fra andre lands produsenter som produserer med kullkraft i stedet for vannkraft, slik Hydro gjør. Haugland er klar på at det koster litt mer å være miljøvennlig.

 

– Bærekraft kommer med en prislapp og det skal vi fortsatt satse på. Det er dette som er framtiden, sier han avslutningsvis til lokalavisa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078