23948sdkhjf

Tyskland: Stort potensial for gjenvunnet plast

En tysk studie viser at det er stort potensiale for å bruke gjenvunnet plast i emballasje.

Det er organisasjonen GMV, som har gjennomført undersøkelsen på oppdrag fra industriforeningen for plastemballasje (IK) i Tyskland.

Den tyske studien viser at bruk av gjenvunnet plast i Tyskland legg kunne økes fra dagens 475.000 tonn til 960.000 tonn årlig, skriver Packnews.no. Det tilsvarer om lag 22 prosent av det totale tyske produksjonsvolumet for plastemballasje i landet.

I rapporten går det fram at den tyske plastemballasjeindustrien har som mål å bruke en million tonn gjenvunnet plast i sine produkter innen 2025.

– Produsentene av plastemballasje i Tyskland fokuserer på innovasjon og investeringer i hele verdikjeden for å kunne bruke mer gjenvunnet plast i sine produkter, forteller Isabell Schmidt, direktør i IK.

I rapporten heter det videre at gjenvinningsgraden vil variere i forhold til ulike typer plast. Blant annet vil emballasjer som PET-flasker ha høy gjenvinningsgrad, mens andre materialer har enten juridiske eller tekniske hindre for å kunne gjenvinnes. Det betyr at gjenvinning ikke er noe som må til for en hver pris. For for eksempel matvareemballasje, som står for 44 prosent av emballasjen i det tyske markedet, kan det være uheldig å bruke gjenvunnet materiale grunnet kvaliteten.

– For tiden er det begrenset tilgang på egnede gjenvinningsmaterialer på markedet. Grunnen til dette er at plastgjevinning tidligere ble drevet for å oppfylle lovens gjenvinningskvoter, ikke av emballasjeindustrien råvarebehov, Derfor har det vært små investeringer de siste årene i produksjon av gjenvunnet plast med høy renhet og som er egnet for matkontakt. Nå brukes en stor del av den resirkulerte plast i andre områder enn emballasje, som byggevareprodukter, fortsetter Schmidt.

Bransjen i Tyskland har en visjon om å være klimanøytral innen 2045. For å nå dette målet må all plast produseres av gjenvunnet materiale og andre fornybare råvarer.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066