23948sdkhjf

Pipelife Norge inngår avtale med Egeplast

Pipelife Norge opplever stor og solid vekst også innen rørløsninger i polyetylen. Nylig er det inngått en samarbeidsavtale mellom Egeplast og Pipelife for diffusjonstette rørsystem. Avtalen vil gjelde for det norske markedet og vil gi store fordeler for kundene.

Pipelife har levert rørsystemer i polyetylen i flere tiår, men har ikke hatt diffusjonstette rørsystemer.

Det er en del av en større strategi og Pipelife ønsker å utvide produktspektret og tjenestene på rørsystemer i polyetylen (PE).

- Vi gleder oss nå endelig over å kunne komplettere vårt produktspekter for PE-rørsystemer, forteller Jan Kenneth Bartolo, Pipelife sin fagekspert og prosjektingeniør på PE. Egeplast sine diffusjonstette rørsystem vil lagerlegges ved Pipelife sin fabrikk på Stathelle i løpet av kort tid. - Trenden for diffusjonstette rørsystemer er voksende både i Norge og i Europa og vi forventer at salget vil øke, konstaterer Raymond Molund, salgssjef for Egeplast i Norge.

Vil gjøre det lettere for kundene

Kundene vil oppleve mange fordeler. Egeplast og Pipelife har stor tro på at det nye samarbeidet vil gjøre hverdagen lettere for kundene ettersom de nå kan levere et bredere produktspekter av PE-rør og gjøre diffusjonstette rørsystem lettere tilgjengelig. Pipelife har et stort salgsapparat og vil nå tilby kundene et bredere produktspekter i prosjektene. Fordi rørsystemet blir lagerlagt på Stathelle vil det også forenkle logistikken betraktelig. Gevinsten blir både blå og grønn i og med at transportkostnadene og transportbelastningen blir redusert i form av kortere og raskere transport ut til kundene.

I tillegg ser Pipelife for seg at sveiseavdelingen vil kunne levere spesialbestillinger på diffusjonstette rør og deler, etter hvert. Pipelife gjorde i høst en stor satsning med nytt sveiseverksted og kan snart også tilby sveising av diffusjonstette rørsystem.

Hva er diffusjonstett rørsystemer og når bør det brukes?

Drikkevannet vårt skal fraktes ut til alle uansett om du bor i tettbygde strøk eller i avsidesliggende områder. Rørledningene som frakter drikkevannet, ligger i ulike typer grunn. Når grunnen er sterkt forurenset, vil det være nødvendig å beskytte drikkevannet mot inntrenging gjennom rørveggen. Da vil et diffusjonstett rør forhindre at forurensing og kjemikalier kan trenge inn og påvirke vannet med lukt, smak eller annen forurensing.

Dersom grunnen ikke er sterkt forurenset vil det ikke være behov for denne typen rør, likevel kan man kan se at trenden for diffusjonstette rør er økende. Det har sammenheng med at flere kommuner krever diffusjonstette rør i tettbygde strøk og har dette i sine normkrav. Molund forklarer dette med at levetiden på rørene som graves ned er over hundre år og at mange kommuner velger å være på den sikre siden i forhold til fremtidig forurensing i grunn. Det økonomiske aspektet er relevant fordi det koster mye å grave opp rørsystemer før levetiden til røret er over.

Diffusjonstette rør kan også brukes der forurenset vann skal fraktes ut. Da ønsker man å forhindre at forurensingen fra vannet kommer over i grunnen. Dette er mest aktuelt i forhold til industri.

Rørsystem med barriere

Egeplast har produsert diffusjonstette rør, såkalte SLA-rør, siden 1991. Produksjon foregår i greven i Tyskland. Kvaliteten på rørsystemene fra Egeplast tilfredsstiller de samme kvalitetsstandardene som Pipelife sine øvrige rørsystem og er godkjent av Nordic Poly Mark og DK-Vand

Egeplast vil levere to typer rørsystem til Pipelife. Det ene er SLA-rør med aluminiumsbarriere og ekstra beskyttelseskappe av mineralforsterket polypropylen. Det andre er PE-rør med ekstra beskyttelseskappe.

 

Kilde: Pipelife Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094