Studenter på labtest hos ReTurn
I bachelorarbeidet må man noen ganger gjøre ting man ikke kan, som å sjekke reologiske- og termiske egenskaper til plast.
Emilie og Markus har vært besøk hos plastbedriften Re-Turn i Fredrikstad for å se hvordan man kan finne gode løsninger på et plastproblem. Nemlig hvordan prosessen har påvirket de reologiske og termiske egenskapene til plasten i laboratoriet.
Stor og tung kompetanse
De to var så heldige at de selv fikk ta del i arbeidet sammen med senior lab-ingeniør Thais Barbosa, som ble uteksaminert fra Høgskolen i Østfold i 2019. Re-Turn har et velutstyrt laboratorium og kompetanse til å gjennomføre en rekke ulike tester.
Da de to studentene var på besøk, ble det gjennomført to forskjellige tester, melt flow index (MFI) og oxidation induction times test (OIT), og testene ga oppløftende resultater.
Re-Turn er et anerkjent FoU-selskap soim er spesialisert på konsulent- og laboratorietjenester i tillegg til produktutvikling innen kompositt- og polymerindustrien i både inn- og utland.
Etablert i 1998
Selskapet ble etablert i 1998 og har tung fagkompetanse. Blant annet kan selskapet vise til en rekke skreddersydde formuleringer til bruk i plastmaterialer, kompositter og belegg til et stort antall applikasjoner, med eller uten nano-modifiseringer. I de senere årene har de vært sterkt involvert i prosjekter og løsninger for resirkulering av polymere-materialer, inkludert innblanding med biobaserte materialer.
Grunnlegger, COO og styreleder Stein Dietrichson med 50 års
Kilde: Høgskolen i Østfold