23948sdkhjf

Eieren handlet raskt etter konkursen: Kjøpte tilbake danske fabrikker selv

Gjennom to nystiftede selskaper lyktes eieren av konkursrammede Salling Plast A/S å kjøpe og redde selskapets danske fabrikker med til sammen 70 ansatte.

Eieren av det konkursrammede plastselskapet Salling Plast A/S, Geert Winther Skovsgaard, har kjøpt tilbake plastprodusentens danske aktiviteter gjennom to nye selskaper, som dermed har sikret fortsatt drift.

Det skriver Plastforum.dk.

Sysselsetter 70 personer

Salling Plast sysselsetter i overkant av 70 personer ved to fabrikker i henholdsvis Hurup og i Ranum, og de ansatte ved de to stedene fortsetter som ansatte i de to nye selskapene.

Geert Winther Skovsgaard forklarer at saken har gått veldig fort, fordi han stiftet de to nye selskapene allerede mandag, samme dag som Salling Plast gikk konkurs.

De to selskapene som tar selskapene videre er Salling Plast Energy ApS, som skal stå bak selskapet i Ranum. Det er også her hovedkontoret ligger.

Det andre nye selskapet, Salling Plast Aqua ApS, står bak selskapet i Hurup.

KJØPTE TILBAKE: Geert Winther Skovsgaard kjøpte majoriteten av aksjene i Salling Plast i 2019. I forrige uke gikk plastprodusenten med fabrikker i Danmark og Hviterussland konkurs, og senere samme uke kunne det meldes at Geert Winther Skovsgaard, gjennom to nye selskaper, selv kjøpte de danske fabrikkene i Hurup og Ranum ut av konkursbo. FOTO: SALLING PLAST

Konkurs for første gang

Selv om Geert Winther Skovsgaard er en erfaren forretningsmann, er dette første gang han går konkurs med eget selskap.

– Men det var ikke noe annet å gjøre, forklarer han.

– Selskapet ville kontinuerlig ha akkumulert mye større gjeld dersom vi ikke gjorde noe dramatisk. Når man står overfor et slikt valg er det rett og slett ikke noe annet å gjøre, sier han, og legger ikke skjul på at det går ut over ham at en rekke kreditorer i Salling Plast nå lider tap.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe våre mange lojale kreditorer med i kampen igjen, slik at de blir en del av fremtiden. Så over tid vil vi balansere det ut. Det er hensikten i seg selv, sier han videre.

-Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe våre mange lojale kreditorer å komme inn i kampen igjen slik at de blir en del av fremtiden.

Geert Winther Skovsgaard, eier av Salling Plast Aqua og Salling Plast Energy

Kjøpte Salling Plast i 2019

Det var først i 2019 at Geert Winther Skovsgaard kjøpte to tredeler av det over 50 år gamle familieeide selskapet Salling Plast. Han overtok den resterende tredelen av selskapet i oktober 2020. I september 2021 innviet han den nyoppussede fabrikken i Hurup.

Han hadde aldri drømt om at han to år senere måtte kjøpe tilbake sin egen virksomhet.

De to selskapene som tar selskapene videre er Salling Plast Energy ApS, som skal stå bak selskapet i Ranum sør for Løgstør. Det er også her hovedkontoret ligger. Det andre nye selskapet, Salling Plast Aqua ApS, står bak selskapet i Hurup i Thy.

– Det har vært voldsomt, sier han til, og forklarer at korona, varemangel, prisøkninger på alt og den påfølgende krigen i Ukraina ble gjorde det vanskelig å drive videre.

Exit Hviterussland

Men det som til syvende og sist ble avgjørende var Salling Plasts datterselskap i Hviterussland.

VIDEREFØRES: De to selskapene som tar selskapene videre er Salling Plast Energy ApS, som skal stå bak selskapet i Ranum sør for Løgstør. Det er også her hovedkontoret ligger. Det andre nye selskapet, Salling Plast Aqua ApS, står bak selskapet i Hurup i Thy. FOTO: SALLING PLAST

Salling Plast hadde ved årsregnskapets slutt en fordring på 24,9 millioner danske kroner på datterselskapet.

– Tapet ved vår exit fra Hviterussland var hovedårsaken til at vi måtte gi opp, sier Geert Winther Skovsgaard, som i den nye strukturen ikke inkluderer det hviterussiske datterselskapet i de nye selskapene.

Det er derfor ikke lenger en del av de danske selskapene.

Hva det har kostet Geert Winther Skovsgaard å kjøpe tilbake virksomheten, ønsker han ikke å si.

– Det kan jeg ikke kommentere på grunn av avtalen med bobestyrer og selskapets panthavere, men det er snakk om et ganske stort beløp, sier han.

Kilde: Plastforum.dk

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.395