23948sdkhjf

Skriverform ble rammet av brukollapsen på Tretten

Det blir mye ekstra plunder for bedrifter som ble rammet av brukollapsen på Tretten i august. Skriverform er en av dem. – Jeg er mest opptatt av at de ansatte kommer seg trygt på jobb, sier daglig leder Evy Sunde.

Skriverform ligger på andre siden av Gudbrandsdalslågen på Tretten der brukollapsen fant sted 15. august.

Daglig leder Evy Sunde sier at bedriften, som ble etablert allerede i 1964, fikk en del utfordringer etter hendelsen. En av fresemaskinene ved bedriften havarerte, og måtte fikses. Maskinen kom opp og stå igjen. Internettforbindelsen forsvant også.

Formverktøy til plastproduksjon

Skriverform produserer formverktøy til plastproduksjon. Alt foregår i de relativt små lokalene ved Tretten.

RUNDSLIP: Ansatte i aksjon ved rundslip-maskinen hos Skriverform, som ble rammet av brukollapsen på Tretten. FOTO: SKRIVERFORM

-Vår styrke er at vi leverer spesialbestilte verktøy av høy kvalitet. Vi leverer konstruksjon av komplekse og presise sprøyteverktøy for høyvolum produksjon av krevende detaljer, og vi har en omfattende maskinpark som gjør oss i stand til å håndtere et stort spekter av ordre, sier Sunde.

- Mest bekymret har jeg vært og er for de ansatte som nå må kjøre på en dårlig og smal vei i 35 minutter før de kommer på jobb. Det blir ekstra utfordrende for disse når snøen kommer, og interimbrua ikke er kommet på plass, sier Sunde. Hun forteller at noen av de ansatte kan se husene sine på andre siden av lågen fra bedriftslokalene.

Hun legger til at den lange omveien for de ansatte påvirker jobbmotivasjonen.

Økte transportkostnader

- I tillegg tar det mye lenger tid med transport og service. Vi har for eksempel mange kunder i Raufoss Industripark, og brukollapsen har medført at transport av varer dit tar lenger tid. Brukollapsen vil føre til økte transportkostnader for oss, sier den daglige lederen, og legger til at hun selv pendler fra Lillehammer, og at hun også har fått lenger reisevei etter at brua kollapset.

FORMVERKTØY: Skriverform produserer formverktøy til plastproduksjon. Alt foregår i de relativt små lokalene ved Tretten. FOTO: SKRIVERFORM

Hun har etter hvert innsett at det kommer til å ta tid før ei ny bru er på plass og som kan avhjelpe transport- og trafikk-situasjonen. Fylkeskommunen og staten er uenige om hvem som skal betale for ei ny interimbru, som i realiteten kan stå ferdig før jul. Men ei slik bru vil koste 50 millioner kroner å bygge, og det er uenighet om hvem som skal betale dette.

- Det vil gjøre det lettere for oss og andre bedrifter i området dersom ei bru kommer på plass så raskt som mulig, men jeg har innsett at ting tar tid, sier Sunde videre.

Inngikk en god strømavtale i fjor

Skriverform har 10 ansatte og omsetter for om lag 11 millioner kroner.

Som en liten bedrift, er også Skriverform påvirket av de høye strømprisene. Sunde venter spent på strøm-støtteordningen som regjeringen har varslet vil komme om ikke lenge.

-Heldigvis inngikk vi en god avtale på strømpris i fjor. Hvis vi ikke hadde gjort dette, ville de nåværende strømprisene tatt knekken på oss. Vi bruker 300.000 kilowatt timer i løpet av ett år, sier hun.

Fakta om Skriverform:

-Etablert i 1964 av danske Ove Skriver

-Har hatt flere ulike eiere, men nå er det de ansatte som eier bedriften

-Produserer formverktøy til plastproduksjon

-Holder til på Tretten i Gudbrandsdalen

-Omsetter for ca 11 millioner kroner årlig

-Har 10 ansatte

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062