23948sdkhjf

Plasteriet støpte 1000 medaljer i plast til Trondheim Maraton

1000 medaljer til barna under Trondheim Maraton i fjor. Det var det Plasteriet ønsket å være behjelpelig med.

Siden 1969 har det blitt arrangert maraton i Trondheim, det betyr at det er landets eldste martaton.

Løpet har vært i vekst i alle år, det er et stort og viktig arrangement for byen og løper i hele landet. Ikke bare tar de folkehelse på alvor, de prioriterer også bærekraft.

Medaljer av resirkulert plast

For løpet i 2022 tok de et viktig grep. Trondheim Maraton byttet ut 1000 medaljer laget av jomfrumetaller, som vanligvis blir importert fra land langt borte. I år valgte de å produsere medaljene lokalt, av lokalt plastavfall. Og det av 100 prosent resikurkert plast.

- Det er viktig for oss å satse på de som skal overta kloden, ved å legge til rette for at barna får info på alle arenaer er vi med på å påvirke de i en positiv retning mot en bærekraftig fremtid. Derfor var det medaljene til barn som ble prioritert i første omgang, sier Morten Rasch Eliassen i Trondheim Maraton

Støping: I utstillerteltet kunne barn og foreldre se hvordan plastmedaljene ble støpt. Foto: Plasteriet

Et stort sportsarrangement tar samfunnsansvar

For et sportsarrangement på størrelse med Trondheim Maraton er samfunnsansvar på flere arenaer viktig. Rasch Eliassen fra Trondheim Maraton er stolt av å kunne gjøre endringer på medaljefronten, det viser at Trondheim Maraton tar bærekraft på alvor.

- Vi er et arrangement som tar samfunnsansvar og bærekraft på alvor, Plasteriet er med på å gjør maraton god på bærekraftsdelen, sier han.

Plasteriet stilte opp, og i utstillerteltet kunne barn og foreldre selv få se hvordan medaljene ble støpt. Noen av foreldrene var også med på å kverne plastavfall fra Plasteriets kvern, som var drevet av en sykkel.

1000 medaljer: Det var til sammen 1000 medaljer i plast som ble støpt til arrangementet. Foto: Plasteriet

16 kilo plastavfall

Produksjonen av 1000 medaljer krevde 16 kilo plastavfall. Til sammenligning med en medalje laget av jomfruplast, sparte man 32 kg råolje ved å velge resirkulert plast. Plastavfallet ble vasket og kvernet før det ble støpt om til unike og fargerike medaljer. I produksjonen valgte Plasteriet å bruke plast nummer 5 og 2. PP (5) og HDPE (2) er solid, slagfast og finnes i store mengder i husholdningen.

Kilde: Plasteriet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.298