- Strømstøtten står ikke i forhold til investeringene, mener emballasjeprodusenten Stenqvist
Regjeringens strømstøttepakke for næringslivet inneholder et punkt om at de som gjør tiltak for miljøet, skal få strømstøtte.
Men mange bedrifter mener at strømstøtten står i stil til investeringene.
Innført miljøtiltak
Emballasjeprodusenten Stenqvist i Aurskog har gjennomført to ulike tiltak. Det er å installere varmtvannsberedere i fabrikklokalene i Aurskog, og byttet ut på lageret i Bjørkelangen. Det andre tiltaket er alt lys i lokalene skal skiftes ut til LED, skriver Indre Akershus Blad.
Investeringene Stenqvist har gjort beløper seg til to millioner kroner. Tiltakene førte til at søknaden fra emballasjeprodusenten ble innvilget med 300.000 kroner i strømstøtte fjerde kvartal i fjor.
Måtte legge solceller på is
Bedriften hadde også planer om å etablere et solcellepanel, men dette ville kostet åtte millioner kroner, så dette er lagt på is. Et slikt panel ville tilført bedriften 400.000 kroner ekstra i strømstøtte, så det sier seg selv at dette ikke står i forhold til investeringen.
Aurskog-bedriften med 59 ansatte og fem på Bjørkelangen har hatt en årlig utgift på fem millioner kroner til strøm. I fjor økte dette til mer enn 10 millioner kroner. Da hadde man dempet belysningen og skrudd ned temperaturen.
Også inn i 2023 har strømutgiftene økt i forhold til for ett år siden.
– Disse tiltakene vil bidra til lavere utgifter på sikt, men det tar for lang tid før vi kan si at det er i nærheten av null. Vi kommer vel egentlig aldri dit. Samtidig skal vi jobbe mot å være miljøvennlige også. Dette er et steg i den retningen, sier salgssjef Ronny Andersen til Indre Akershus Blad.
Økt omsetningen
Stenqvist har økt omsetningen, men er usikker på hva de økte strømregningene vil ha å si for bedriftens bærekraft på sikt.
- Det er vanskelig å si hvordan vi ender økonomisk i 2023, sier Andersen.
Stenqvist produserer 300 millioner poser.
Kilde: Indre Akershus Blad
KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.