23948sdkhjf

Plastklips fra Rogfast-sprenging funnet 14 mil unna

14 mil unna Rogfast har det blitt funnet plastrester fra sprengingen. Men Statens vegvesen er usikre på om alle plastrestene som finnes på Vestlandet kommer fra dette prosjektet, ifølge en artikkel på NRK.

Plastklips som brukes til sprenging i tunnel har blitt funnet skylt opp på land flere steder langs kysten på Vestlandet. Noen hele 100 kilometer unna der det ble sprengt.

Les mer om milliardprosjektet Rogfast og den 26,7 kilometer lange undersjøiske tunnelen.

I fjor ble plastklipsene funnet 54 kilometer fra tunnelen. Nå er de funnet på 140 kilometer unna, på Fitjar.

Når tunnelgangene sprenges, blir disse plastklipsene sammen med den sprengte steinen frakta ut av tunnelene i lastebil og dumpet på havbunnen.

– Det har blitt plukket opp mange hundre plastklips på kysten av Karmøy. Dette har pågått over lang tid, hvilket tyder på at Vegvesenet ikke har endret sin praksis, sier Erik Thoring, daglig leder i Naturvernforbundet Rogaland, til NRK.

Han har krevd at Statens vegvesen slutter å bruke plastklips til sprenging. Problematikken knyttet til plastforurensningen også var knyttet til Ryfast-prosjektet.

Under byggingen av tunnelprosjektene Ryfast og T-forbindelsen i Rogaland har fjordene vært fulle av plastrester. Der ble det brukt 11 millioner kroner på opprydding. Vegvesenet skal i denne omgang bruke en million kroner i år på å finne plastbitene, og lete i de nærliggende områdene av tunnelen.

– Det er nok ikke sikkert at alle plastbitene som finnes på Vestlandet har sitt opphav fra Rogfast. Det er også andre som har aktivitet nært til sjø, sier prosjektsjef for Rogfast i Statens vegvesen, Oddvar Kaarmo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094