23948sdkhjf

Strukturplast med hårete omsetningsmål

- Vårt mål er å være fem ganger så store om fem år.

Det sier daglig leder Frode Lindvik hos Strukturplast til Plastforum.

Med mer enn 50 millioner kroner i omsetning nå, er det ikke småtterier Lindvik har ambisjoner om. Han er derimot klar på skal man kunne bli fem ganger så store om fem år, må oppkjøp være en del av veksten.

Også organisk vekst

- Men jeg forventer også mye organisk vekst. Det ligger det til rette for, sier han.

Strukturplast har holdt det gående i mer enn 40 år, og holder til på Sandane i Nordfjord. Selskapet overtok driften av Mjøsplast på Moelv i 2017.

I dag teller selskapet om lag 30 ansatte, og med de vekstambisjonene som den daglige lederen har, vil antall ansatte øke betraktelig de nærmeste fem årene.

- Vi er en bedrift som tilbyr kundene hele prosessen fra ide til ferdig produkt. Vi har plaststøpemaskiner som sørger for dette. Mye av det vi produserer er gjort på oppdrag fra våre kunder, forteller Lindvik.

Maritim industri og olje-, gass- og fornybar-bransjen

Det er framfor alt maritim industri som havbruk osv, som Strukturplast har hatt mest suksess med. For kunder i dette segmentet har Strukturplast utviklet sin egen merkevare -NORSelast, som Lindvik karakteriserer som et av verdens sterkeste elastiske materialer. Det er utviklet med polyuretan-materialer, noe som også gjør at olje- og gassnæringen er en større kunde av bedriften på Sandane.

Om lag 30 til 40 prosent av omsetningen kommer fra olje og gass. Men det de satser mest på nå er havbruk og maritimt miljø, men bedriften leverer også produkter til andre sektorer.

- NORSelast er en solid PU utviklet i samarbeid med verdens ledende eksperter på polyuretankjemikalier. Den er optimalisert for å vare lenge i tøffe miljøer i Nordsjøen, både under vann og over overflaten, sier Lindvik videre.

Kjøpt opp av nederlandsk equity-selskap

I 2022 ble Strukturplast kjøpt opp av et nederlandsk equity-selskap, som har sørget for å gi bedriften større økonomisk armslag. Før dette var selskapet en del av Bano-gruppen. Da de skilte lag med Bano, kunne Strukturplast ha helt og holdent ha fokus på polyuretan-produkter.

Når Lindvik snakker om en femdobling av omsetningen de neste fem årene, tar han ikke tallene helt uf fra løse lufta.

- De seneste årene har vi nemlig hatt en snittvekst på 27 prosent, sier han smilende, og legger til at oppkjøp vil være en naturlig del av framtidens vekstplaner.

- Vi kjenner til flere mulige kandidater, og vi ønsker å få mer kontroll på hele verdikjeden. Eventuelle oppkjøp kan også være av utenlandske selskap, sier han.

Ønsker mer eksport

Foruten Norge er Storbritannia og USA to markeder de nå snuser på og merker en vekst i. Men fortsatt er 80 prosent av omsetningen i Norge.

- Vi ønsker å nå bredere ut i andre markeder med produktene våre, fortsetter Lindvik.

Nylig deltok Strukturplast på ONS-messen, og det gjorde de fordi olje, gass og fornybar energi utgjør en så stor andel av omsetningen, og noe de også ønsker å øke innenfor.

Her var det det varmherdende flerkomponente polyuretansystemet NORSelast som sto i fokus. Lindvik forklarer at dette støpes normalt inn i former for å lage skreddersydde komponenter enten som rene NORSelast®-komponenter eller i kombinasjon med andre materialer.

Har svært gode bindeegenskaper

- NORSelast har gode bindeegenskaper til de fleste andre materialer og er derfor et glimrende valg som matrisemateriale i komposittløsninger. Det brukes normalt for å øke levetiden på utstyr ved å utvikle spesielle komponenter for å absorbere destruktive energier som utstyret er utsatt for, avslutter Frode Lindvik.

Strukturplast AS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078