23948sdkhjf

Emballasjekonkurranse med mulighet til å vinne Optimeringsprisen 2024

For å skape oppmerksomhet rundt og hedre emballasjeforbedringer i Norge, skal Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen igjen dele ut Optimeringsprisen, ifølge en pressemelding fra Grønt Punkt Norge.

Prisen går til en bedrift som har forbedret emballasjen sin betydelig i løpet av 2023.

Optimeringsprisen ble sist delt ut i 2019.

– Det jobbes utrolig mye med emballasjeoptimering i alle ledd i bransjen. Det arbeidet fortjener både oppmerksomhet og anerkjennelse. Derfor ønsker vi i Grønt Punkt Norge, sammen med Emballasjeforeningen å dele ut Optimeringsprisen igjen, sier utviklingssjef Johannes Daae i Grønt Punkt Norge.

Alle bedrifter som har satt emballasje på det norske markedet i 2023 kan foreslå sine emballasjeforbedringer. Kandidater kan også foreslås av juryen eller andre.

Kriterier

  • Prisen omfatter alle emballasjematerialer og hele kretsløpet.
  • Reduksjon av mengde emballasjemateriale.
  • Økt andel gjenvunnet materiale i emballasjen.
  • Bedre logistikk og distribusjon.
  • Mindre produktsvinn.
  • Lettere for sluttbruker å kildesortere rett.
  • Bedre design for gjenvinning.

Emballasjen som nomineres må innfri ett eller flere av kriteriene. Emballasjen må ha en vesentlig forbedring på minst en del av kretsløpet, uten at det gjør at den presterer vesentlig dårligere på de andre delene av kretsløpet.

Slik nominerer du emballasje

Send inn bilde av emballasjen før og etter forbedringen. Beskriv hva som er gjort og hvilke forbedringer som er oppnådd, i tillegg til en bekreftelse på at resten av kretsløpet ikke er vesentlig forverret. Kandidater sendes til juryformann Johannes Daae: johannes@grontpunkt.no. Frist: 31.10.24.

Fagjury

Juryen vil plukke ut tre kandidater som blir nominert til årets pris. Hvem som går av med seieren blir kjent under Emballasjedagene i Sandefjord 21. til 22. November.

I juryen sitter Johannes Daae (Grønt Punkt Norge), Yngve Krokan (Emballasjeforeningen), Anne Cathrine Berger (Dagligvarehandelens Miljøforum) og Anne-Grete Haugen (Matvett)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094