23948sdkhjf

Ønsker et nordisk plastsamarbeid

Thomas Drustrup er daglig leder i danske Plastindustrien. Nå tar han til orde for et nordisk plastsamarbeid.

Dette samarbeidet skal være tuftet på et nettverkssamarbeid mellom de nordiske landene der både organisasjoner og bedrifter kan være med.

-De nordiske landene har felles utfordringer der vi står sterkere vi er sammen. Dette skal ikke være en organisasjon, men et nettverksamarbeid der vi kan dele både positive ting og utfordringer, sa Drustrup på Plast- og komposittkonferansen i Ålesund onsdag.

Positive og negative sider

Han tenker seg at man kan få til en politisk plattform med fokus på industriens positive sider, men også utfordringer sett i bærekraft- og klimaperspektiv.

-Videre har vi felles utfordringer knyttet til kompetanse, og vi kan invitere hverandre til de ulike landenes konferanser, slik jeg er blitt til denne konferansen, sa Drustrup videre.

Han tenker seg også at et nordisk samarbeid kan binde landene nærmere sammen, ikke minst som en sterkere stemme sammen mot EU.

Drustrup fortalte videre at dansk plastindustri har utfordringer med å skaffe kompetente medarbeidere blant annet fordi arbeidsledigheten er lav i Danmark. Samtidig må vi se framover.

-Det nytter ikke å utdanne sjåfører hvis framtiden er førerløse busser, sa han.

Starter med barna

Dansk Plastindustri har jobbet med flere tiltak for å fremme plastindustrien i Danmark.

-Det starter med barna, og vi har utviklet materiale som kan brukes i skoler for yngste barna. Og så har vi flere kampanjer rettet mot eldre barn og ungdom, som vi mener skal sørge for at det skal være attraktivt å jobbe innenfor plastindustrien i framtiden, sa han.

-Til tross for dette har vi utfordringer i å få rekruttert nok personer til plastfaget, samtidig som bedriftene ikke ansetter nok lærlinger, fortsatte Drustrup.

Må være troverdig

Drustrup er opptatt av at plastindustrien må framstå som troverdig. Det innebærer at man skal fortelle om alle de positive sidene ved plast, samtidig som må også må være ærlige på de utfordringer som plast medfører.

Det er første gang Drustrup er med på den norske plast- og kompositt-konferansen, og han syntes det er en fin anledning til å møte og få mer kjennskap til den norske plastbransjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047