23948sdkhjf

gop lanserer go Circular

Et skandinavisk initiativ for bærekraftig materialbruk.

Materialleverandøren gop har inngått samarbeid med flere skandinaviske gjenvinningspartnere og tilbyr nå kunder å returnere de fleste plastbaserte materialer for gjenvinning. 

Det nye konseptet go Circular fremmer bærekraftig materialbruk og gjenvinning for kunder innen blant annet produksjonsindustri, grafisk produksjon og plastbearbeiding.

go Circular Return

Enkelt å resirkulere Med go Circular Return kan kundene enkelt returnere brukt materiale og eventuelt avfall fra produksjonen via gop’s nye kundetilpassede retursystem.

- Vi har fokusert på å gjøre det så enkelt som mulig for kundene våre, med en kundetilpasset logistikkflyt og lett håndterbare gjenvinningsbeholdere. go Circular Box er laget av resirkulert PP og leveres til våre kunder i flate pakker. Boksene, som enkelt settes opp i produksjonsmiljøer, gjenbrukes igjen i vår smarte forsyningskjede. Bestilling og booking av bokser og retur gjør kundene via vår nettbutikk, sier Rasmus Mälarborn, Nordic Commercial Manager.

Viktigheten av å resirkulere gjennom resirkulering 

En termoplast kan med de rette forutsetningene materialgjenvinnes opptil seks til sju ganger før den er oppbrukt, og må energi gjenvinnes. Det innebærer ifølge gop at det er fordelaktig både fra et bærekraftig og økonomisk perspektiv å satse på resirkulering av materialet.

- Våre termoplaster omdannes i stor grad til et sprøytestøp granulat hvor mesteparten går til bileller byggeindustrien. De kan for eksempel bli til bildeler, blomsterpotter eller materialer til byggeindustrien, sier Martin Gut, Product Manager hos gop.

For å resirkulere materialene, jobber gop med en rekke ulike skandinaviske gjenvinningspartnere. Materialene som gop mottar blir gjenvunnet til 99 prosent.

- Beskyttelsesfolie og brannklassifiserte kjerner for noen av våre aluminiumkompositter kan i dagsøyeblikket ikke gjenvinnes, den prosenten energigjenvinnes gjennom forbrenning. For oss er det veldig viktig å sikre at majoriteten av det returnerte materialet virkelig resirkuleres og blir til nye produkter igjen. Med våre samarbeidspartnere kan vi gjøre dette, sier Gut.

go Circular Selection: Et utvalg av bærekraftige materialer

Innen go Circular Selection jobber gop med kontinuerlig produktutvikling for å møte markedets økende etterspørsel etter bærekraftige materialer og alternativer. Med en bred portefølje av materialer og veletablerte varemerker, presenteres en rekke materialer hvis råmaterialer og opprinnelse oppfyller gops kriterier.

- Rådgivning og support er en sentral del av vårt tilbud, for oss er det viktig å synliggjøre bærekraftige valg og alternativer for kundene våre. Produktene som inngår i go Circular Selection består enten av biogent innhold, resirkulert materiale, er sertifisert i henhold til FSC/ISCC-plus eller har lavere CO2-avtrykk enn tradisjonelle alternativer. Vi stiller høye krav til våre leverandører for å kunne gi kundene våre transparent og faktabasert informasjon om materialene våre, sier Rasmus Mälarborn.

Positive effekter i flere ledd 

gop ser frem til å lansere go Circular på det skandinaviske markedet, og har noen kunder som allerede har prøvd det nye konseptet.

- Vi har testet returhåndteringen med en rekke kunder en stund tilbake for å sikre at det lever opp til kundenes forventninger. Det kundene setter mest pris på er enkelheten i håndteringen og at vi kan hjelpe dem med å sikre at brukt materiale og avfall blir til nye produkter igjen. Vi har strømlinjeformet håndteringen fra bestilling til booking, håndtering og retur av gjenvinningsbeholdere. Jeg er overbevist om at helheten og enkelheten i go Circular, med både retursystem og bærekraftig materialbruk, vil skape positive effekter i flere ledd, avslutter Mälarhorn.

Kilde: Pressemelding fra gop

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078