Ny veileder om bærekraft og forsøpling for Horecabransjen

Veilederen gir konkrete forslag til hvordan Horeca kan redusere forsøpling. Foto: Magnus Nordstrand / PUSH Media
Hold Norge Rent har lansert Norges første veileder om bærekraft og forsøpling i Horecabransjen, som er et resultat av videre arbeid med innsikt fra undersøkelse om bærekraftstiltak i Horecabransjen.
Veilederen «Bærekraftige tiltak i Horecabransjen. En veileder for mindre forsøpling» ble presentert på et digitalt møte torsdag 27. februar. Den helt nye veilederen tar utgangspunkt i hvordan Horecabransjen kan ta bærekraftige valg som bidrar til arbeidet mot forsøpling.
Ved hjelp av konsepter utviklet av Hold Norge Rent hjelper veilederen Horecabransjen å starte det viktige arbeidet mot forsøpling.
Veilederen tar utgangspunkt i:
- Forsøplingsrisiko: som gir kunnskap om hvordan forsøpling oppstår,
- Forsøplingslivsløpet: for å forklare hvordan forsøpling er ressurser som lekker ut av den sirkulære økonomien
- Tiltakspyramiden: som konkret viser hvor virksomheter skal begynne arbeidet mot forsøpling.
- Videre skal veilederen hjelpe Horecabransjen å få en oversikt over regelverk knyttet til bærekraft og forsøpling, samt avfallshåndtering på arbeidsplassen.