23948sdkhjf

Namdal Plast er konkurs

Namdal Plast måtte 24. august gå den tunge veien til skifteretten. Selskapet som har produsert tanker, slamavskillere og kar i kompositt, meldte oppbud etter et angivelig erstatningskrav på 5,6 millioner kroner fra Marine Harvest. Fire ansatte står for tiden uten jobb.

Advokat Anders Kjøren i Steinkjer er oppnevnt som bostyrer. Utfra hans utsagn til Namdals avisa måtte bedriften melde oppbud etter kravet fra Marine Harvest, et krav som skal være begrunnet i feil og mangler ved en leveranse. Han forteller også at etter planen skulle partene ha møtt hverandre til forliksforhandlinger i siste uke av august, men at bedriften ikke så noen økonomiske muligheter til å gå i gang med en slik prosess.
– Kravet ble en utløsende faktor, men må også sees i sammenheng med at bedriften over tid har hatt økonomiske utfordringer, sier bobestyreren.

Namdal Plast har de par siste årene hatt en omsetning på mellom 10 og 11 mill. kroner, men røde tall ved siste årsregnskap.
Selskapet skal ved konkurstidspunktet ha hatt en samlet gjeld på omkring 2,3 millioner kroner.
Ordfører i Namdalseid kommune, Steinar Lyngstad, sier til lokalavisen at det er leit at bedriften må stenge. Han mener det viktigste nå er å se om det muligheter for en ny oppstart.
Bobestyreren melder at samlede, bokførte verdier i boet ser ut til å være omkring 3 mill. kroner.
Første skiftesamling skal holdes i Steinkjer i slutten av september. Fram til da vil bobestyreren starte en prosess og søk etter mulige nye eiere som kan videreføre virksomheten.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11