23948sdkhjf

Komposittlab’en i Kongsberg åpnet

Komposittlab’en i Kongsberg ble offisielt åpnet rett før påske, men kunnskapsministeren på plass. Og det er ingen tvil om jagerflyprogrammet bidrar til å skape utdanning og arbeidsplasser på stedet. Kongsberg Gruppen bidrar med å gi en autoklav til lab’en, der Høgskolen i Sørøst-Norge og Fagskolen Tinius Olsen skal utdanne sine studenter.

Beslutningen om at Norge skal kjøpe Joint Strike Fighter (F-35) som landets nye jagerfly gir nye industriarbeidsplasser. Kongsberg Gruppen produserer, som kjent, viktige komponenter til jagerflyet ved sin komposittfabrikk, Arsenalet, i Kongsberg.
Behovet for kvalifisert arbeidskraft innenfor dette fagfeltet ser ut til å bli stort i et 30-årsperpektiv. Det gjelder produkter både innenfor forsvar og sivil industri.

Fornøyd kunnskapsminister
Kongsberg Gruppen har nå finansiert og installert en avansert herdeovn, en autoklav, som sentral del av det nye komposittlaboratoriet på Krona. Den er en nedskalert kopi av de større autoklavene som brukes i produksjonen av deler til F-35.
– Dette er et fremtidsrettet samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner og næringsliv. Det gjør at studenter og elever innen plast- og komposittfag nå får boltre seg i et topp moderne laboratorium for å utvikle kompetanse som industrien i Norge trenger i årene som kommer, sa adm. direktør Harald Ånnestad i Kongsberg Defence Systems ved åpningen av lab’en like før påske.
Også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var tilstede og uttrykte det positive i at Kongsberg Gruppen bidrar med viktig utstyr og legger til rette for at elever og studenter innen plast- og komposittfag får prøve seg i et hypermoderne laboratorium.
– Det bidrar til økt kompetanse og kvalitet i både næringsliv og utdanning, mente kunnskapsministeren.
Mulighet for studenter og elever

Nå skal elever og studenter ved videregående skole, fagskole og høyskole ta i bruk lab’en for å tilegne seg kompetansen som kreves i fremtidens industri. Samarbeidet mellom Kongsberg Gruppen og prosjektet Kongsbergskolen har gjort dette mulig.
Fra høsten 2016 tilbys plast- og komposittfag ved Kongsberg videregående skole. Dette er den første studieretningen i sitt slag i Norge. Allerede er studenter på Fagskolen Tinius Olsen og Høgskolen i Sørøst-Norge i gang med sine utdanningsløp innen plast- og komposittfag.
Og i Gjøvik skjer det samme på utdanningssiden – og med nært samarbeid mellom de to industristedene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079