23948sdkhjf

Bayer MaterialScience etablerer globalt kompetansesenter for vindkraft i Danmark

Bayer MaterialScience melder at de ønsker å etablere et globalt kompetanse- og utviklingssenter for vindkraft på sitt eksisterende område i Otterup, Danmark. Det nye senteret skal gå i bresjen for og koordinere selskapets globale utviklingsaktiviteter for avanserte materialer til bruk i vindenergi.
Danske Kim Harnow Klausen skal lede det nye senteret i tillegg til sitt nåværende ansvar som administrerende direktør i Bayer MaterialScience A/S i Danmark.

I pressemeldingen understrekes det engasjementet som Bayer MaterialScience nå har for å utvikle innovative og bærekraftige materialer og teknologier for generering av kraft fra fornybare kilder. I det nye senteret vil man samle all viten fra konsernet inkudert hele porteføljen av polyuretaner, polykarbonater samt belegningsmaterialer, lim og spesialiteter. Selskapet ønsker også en sammenslåing av FoU-kompetansen på dette området fra en rekke team rundt om i verden.

Alle detaljer omkring det nye kompetansesenteret for vindenergi er ennå ikke klare og vil offentliggjøres senere. – Dette er et spennende skritt fremover i området bærekraftig energiforsyning. Senteret skal bidra til å åpne nye horisonter i vindkraftindustrien. Vi har allerede flere tiårs erfaring innen utvikling av avanserte materialer. Jeg er overbevist om at spesifikk fokus vil kunne gi et verdifullt bidrag til denne viktige næringssektoren, sier konsernsjef Patrick Thomas i en kommentar.

Bayer MaterialScience har dessuten planer om å utvide den eksisterende virksomheten for polyuretansystemer i Otterup. Dette ved å bygge inn løsninger for vindturbiner som inkluderer avanserte materialer, råstoff for belegging og lim, karbonnanorør, matrissematerialer og produksjonsprosesser for rotorblader, samt fiberkomposittmaterialer og produksjonsprosesser for naseller. Et eksempel på den siste teknologiutvikling på dette feltet er Bayers hybridsystem for produksjon av rotorblader basert på vakuuminjeksjon. Selskapet mener denne teknologien kan være med å redusere de fremtidige kostnadene for generering av vindenergi.

Danmark ble valgt som plassering pga landets ekspertise på vindkraft og sin ledende posisjon i energieffektivitet. Ifølge data fra danske Wind Industry Association (DWIA) står vindkraft allerede for mer enn 20 prosent av Danmarks totale strømforbruk. Andelen er planlagt økt til opptil 50 prosent innen 2020. Og det er virkelig en banebrytende rolle som dansk vindindustri har hatt de siste 40 årene. Det har gitt høye, teknologiske standarder for bransjen. I løpet av disse årene er nesten halvparten av verdens vindturbiner blitt utviklet og produsert av danske produsenter og deres underleverandører. Nå står altså Bayer MaterialScience klar til å bidra med økt materialkompetanse og sitt verdensomspennende tekniske nettverk for at man i Danmark fortsatt skal ligge i forkant av den teknologiske utviklingen for global vindindustri.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.315