23948sdkhjf

Seks nominerte til «Årets Kvinnelige Gründer»

Snart skal seks bedrifter med sju kvinner, som har bygget opp og leder sine virksomheter, kjempe om prisen «Årets Kvinnelige Gründer». Vinneren får én million kroner for videreutvikling av selskapet. To av bedriftene er i vår sfære. På Kvinnedagen, 8. mars, får vi resultatet.
Prisen «Årets Kvinnelige Gründer»kal gå til en kvinne som kan vise til gode resultater og samtidig har potensial og ambisjoner om videre vekst. Regjeringen har som mål at kvinner skal utgjøre 40 prosent av alle nye entreprenører innen 2013. Prisen, som ble utdelt for første gang i 2009, er et samarbeid mellom Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge.
I år har Innovasjon Norges distriktskontorer kunnet nominere to selskaper per fylke. To fylker har ikke meldt inn kandidater. Til sammen er det innkommet 31 søknader. Bredden i forretningskonsepter og potensialer avspeiler et stort mangfold. Seks gründere og bedrifter er nominert, i alfabetisk orden:
Comlight AS i Askim og gründeren Siri D Skøien . Bedriften, som ble etablert i 2007 har utviklet et energibesparende system for utebelysning ved hjelp av sensorer. Belysningen varierer med behovet og systemet står nå foran kommersialisering. Siri D. Skøien har tidligere mottatt etablererstipend og bedriften har IFU-kontrakt.
Elmico AS på Galterud ved Skarnes, ledes av Elisabet Norderup Michelson . Hun er tidligere tildelt etablererstipend. Elmico, som ble etablert i 2003, arbeider med produksjon og produktutvikling av herdeplaster for overflatebehandling av ulike konstruksjoner, rettet mye mot bygg og anlegg, prosess- og offshoreindustri. Selskapet baserer virksomheten på bruk av herdeplaster som epoksy, polyuretan, polyurea mm.
Epleblomsten AS holder til i Sauherad i Telemark. Gründeren Britt Sauar har startet produksjon av eplemost med distribusjon gjennom bla Norgesgruppen. Det er en av få virksomheter med basis i landbruksnæringen som har oppnådd suksess som produksjonsbedrift med salg til dagligvarehandelen. Bedriften var Gasellebedrift i Telemark i 2008.
Handysize AS og gründerne Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst driver virksomhet innen reiseeffekter og holder til i Oslo. De to ble også nominert i fjor og leder en virksomhet basert på utvikling av et helt nytt merkevarekonsept; nemlig på behovet for små og smarte produkter til reise, ferie og fritid. Produktene er tilgjengeliggjort via bl.a. nettbutikk. De har markert seg i et tøft markedssegment og har klart å skape stor vekst på relativt kort tid. Selskapet ble etablert i 2005.
Kinera AS i Porsgrunn ledes av gründeren Torunn Aakermann . Det er et selskap med en applikasjonsorientert tilnærming til plastprodukter og til beskyttende belegging. Selskapet arbeider med utvikling av resepter og et unikt coatingkonsept; bl.a. med Plastisol. Kinera ble etablert 2007 og har fått innvilget støtte gjennom et IFU-forprosjekt.
Syntavit AS ble etablert i Oslo i 2006 av gründeren Inger Reidum F Aukrust . Selskapet har lykkes med syntetisering av vitaminer, i første omgang vitamin K2 (MK-7). Selskapet er blant de første i verden til å lykkes med dette og opererer innenfor et globalt vekstmarked. Selskapet har tidligere fått inkubatorstipend og etablererstipend.
Den endelige utvelgelsen foretas av en jury bestående av statssekretær Halvard Ingebrigtsen fra Nærings- og handelsdepartementet, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Gunn Ovesen, administrerende direktør i SIVA Harald Kjeldstad, administrerende direktør i Norges Forskningsråd, Arvid Hallèn. På «Kvinnedagen», 8. mars, faller altså avgjørelsen! Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11