Utfordrende talere på Material Fusion
En bakterie som kan hjelpe til med å stoppe ørkenspredningen, fly bygget i lette materialer og broer vevet i karbonfiber. Det er noen av de teknikk- og materialløsningene som vil bli presentert på Material Fusion 10-12 mars på Svenska Mässan i Göteborg.
På messene Scanplast, Konstruktion & Design og Electronix vil ulike disipliner og virksomheter møtes i det felles forumet Material Fusion.
Det er hit journalisten og tidligere sjefredaktør for arkitektur- og designtidsskriftet Forum AID, Mark Isitt, skal lokke besøkende for å gi et bilde av fremtidens teknikker og materialer. I Material Fusions konferanseprogram har han samlet en rekke personer som våger å utfordre tradisjonelle teknikker, materialer og anvendelsesområder. – Samtlige talere står for "cutting-edge". Noen har allerede begynt å produsere, andre er fortsatt på idéstadiet. Det er et spørsmål om å overleve for industrien at den våger å bryte mønsteret og tenke nytt. Tanken med programmet er at de besøkende skal få kunnskaper om fremtidens materialer og konstruksjoner via yrkesaktive som selv har lykkes i å gjennomføre forandringene, sier Mark Isitt.
Talerne som vil delta på Material Fusion er:
Kasey Jarvis, designer på Nike som blant annet står bak joggesko som er helt produsert av overskuddslær. Han kommer til å fortelle om Nikes lange produktutviklingsreise.
Adriaan Beukers, en nederlandsk forsker som har spesialisert seg på lette produkter for blant annet flyindustrien har blitt godt mottatt av designbransjen grunnet sine innovative idéer.
Mathias Bengtsson, dansk formgiver, som er alene om å spinne smykker, møbler og til og med broer i karbonfiber.
Louise Campbell, internasjonalt anerkjent designer som har tatt imot en rekke priser og stipendier for sin innovative møbelproduksjon.
Magnus Larsson, kommende arkitekt, har tatt frem biosementering, en teknikk som kan stoppe ørkenspredningen i Afrika.
Christopher Conte, nordmann oppvokst i USA, som startet innen legemiddelindustrien. Nå lager han kunst inspirert av sitt tidligere arbeid med proteser og annen medisinsk teknikk.
Det blir også arrangert et såkalt ”bransjebattle” der ulike materialrepresentanter møtes til et seminar. På en begrenset tid får de snakke fritt om sine tanker og idéer rundt nye materialer og bruksområder. Personer fra Betong, Plast- & Kemiföretagen, Swerea, Jernkontoret og Nortuna har allerede meldt sin interesse for å delta.
Material Fusion er en spesielt designet avdeling der møter mellom bransjer, materialer og besøkende står i sentrum. Hit kommer selskaper innen industri og design til å treffes for å inspirere hverandre. Blant de medvirkende selskapene finner vi Du Pont, Autodesk, Derma Arkitekturväv, Skultuna Folie og Film og Cefibra Biokompositer.
(plastnet.se)