Rottefella bygger toppmoderne plaststøpefabrikk
Rottefella AS har startet byggingen av plaststøpefabrikk i tilknytning til dagens produksjonslokaler på Klokkarstua i Hurum. I motsetning til mange som velger produksjonsløsninger i lavkostland, har Rottefella satset på plaststøpefabrikk i nær tilknytning til moderne produksjonslokaler i Norge. Den nye fabrikken skal stå klar tidlig i 2008.
Produksjonssjef Thor Jørgensen hos Rottefella AS har vært drivkraften i prosjektet. Han forteller at byggingen av grunnmuren til det snaut 1 000 kvadratmeter store bygget er i full gang. Med en gang råbygget er klart starter arbeidene med å installere maskiner og utstyr. Jørgensen forteller at man hvert døgn skal produsere mellom 60.- og 70.000 detaljer i plast til skibindinger, nordiske bindinger og Telemark-bindinger. Kapasiteten i den nye fabrikken skal være tilstrekkelig for å betjene etterspørselen etter bindinger i markedet, så vel til turgåere som for det kresne racing-markedet. – Vi har valgt å satse på kvalitetsmaskiner, sier Jørgensen og forteller at valget av produksjonsmaskiner falt på den østerrikske leverandøren Engel. Til sammen 16 sprøytestøpemaskiner er bestilt herfra. For at disse maskinene skal kunne jobbe døgnkontinuerlig er det valgt periferiutstyr fra selskapet Scan Polymer AS. Dette selskapet skal levere både transportløsninger for plastgranulat, herunder nødvendig tørkeutstyr, dosering for den enkelte sprøytestøpemaskin samt nødvendige andre transportløsninger, som transportbånd etc. Også riktig temperering er viktig for god og lønnsom produksjon. Her leverer Scan Polymer en kjøleløsning fra Frigel, som er lovet svært rask inntjeningstid. – I det hele tatt; ved at vi bygger helt ny fabrikk har vi en unik mulighet til å gjøre alt riktig fra starten av, sier produksjonssjef Thor Jørgensen, som forteller at automatiseringsgraden gjør at produksjon i Norge blir konkurransedyktig med løsninger i lavkostland.
Mer om Rottefellas nye fabrikk kommer i juni-utgaven av Plastforum – og selvfølgelig enda mer utfyllende når fabrikken står ferdig på nyåret.
Asle Isaksen