23948sdkhjf

Hydro Polymers på vei ut?

Etter at fusjonsplanene mellom Statoil og Hydros oljeaktiviteter ble kjent i desember, har det vært en rekke funderinger på hva som skjer med enheter som Hydro Polymers, Hydro Produksjonspartner, Næringsparkene osv. Mye tyder nå på at Hydro Polymers kan bli skilt ut fra Hydrokonsernet i løpet av 2007.
Kommunikasjonsdirektør i Hydro, Cecilie Ditlev Simonsen, mener at de store investeringene, og de gode resultatene som selskapet viser gjør en utskillelse og børsnotering mer aktuell enn tidligere. – Vi jobber enten med salg eller børsnotering av selskapet, sier hun til NRK Telemark.
To alternativer. Det er minst to alternativer, det ene er å få utenlandske kjøpere med interesse for petrokjemi til å overta anleggene på vestsiden av Frierfjorden. Det er et alternativ som de ansatte er skeptiske til. Det andre er mer fristende, nemlig å få Staten med på laget, og skille selskapet ut og gå på børs som et norskeid, petrokjemisk industriselskap. Det har gått tre år siden fagforeningene foreslo en slik løsning, og aldri har det vært nærmere realisering enn nå.
Ser for seg en løsning. Cecilie Ditlev Simonsen ser for seg en løsning slik som da Hydro Agri ble Yara. – Vi er jo stolte av å ha bidratt til å ha skapt flere store børslokomotiver, Yara er ett av dem og blant de ti største på Oslo Børs, sier hun. – Er man nærmere en slik løsning nå som Statoil og Hydro slås sammen? – Nei, dette har vi planlagt lenge, men det er kanskje mer aktuelt nå fordi det går bra og de leverer gode resultater, sier hun. Etter det NRK kjenner til er fagforeningene i kontinuerlig kontakt med det politiske systemet. Kravet er å sikre petrokjemivirksomheten i Bamble på norske hender. Og da snakker vi ikke bare om Hydro, Borealis er også med i bildet.
Må skilles ut. – Hydro Polymers må skilles ut og noteres på børsen som et norsk selskap. Det mener stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Terje Lien Aasland. Han vil nå ta saken opp med næringsminister Dag Terje Andersen. – Det er klare fordeler med at Hydro Polymers forblir på norske hender, mener Lien Aasland. Kilde: Lene Granli og Stig Bolme, NRK Telemark, Nettsidene
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078