23948sdkhjf

Ny, termoplastisk karbonfiberkompositt

StyLight Esthetic S C245-1 er betegnelsen på et nytt materiale fra INEOS Styrolution. Ifølge produsenten skal det være velegnet til innovasjoner innenfor sektorer som bil, elektronikk og sport og fritid.

En ny kvalitet av termoplastiske kompositter introduseres nå av INEOS Styrolution; StyLight Esthetic S C245-1. I en pressemelding skriver INEOS at den nye kvaliteten har betydelige forbedringer i forhold til den tidligere StyLight Aesthetic S C200-1. Det trekkes frem bruk i bilindustrien, men også i andre segmenter og næringer.

StyLight Esthetic S C245-1 gir høyere fibertetthet enn i tidligere kvaliteter. Det resulterer i høyere arealvekt samt en god fiberjustering, noe som bl.a. forbedrer overflateestetikken til materialet, noe som nettopp var poenget. I tillegg kommer bedre, mekaniske egenskaper.  

Den tidligere kvaliteten, S C200-1, ga også meget god overflatekvalitet ved en arealvekt på 200 g/cm2 med en tykkelse per lag på 0,25 mm.

Det nye materialet har en arealvekt på 245 g/cm2 med en tykkelse per lag på 0,3 mm.

Fibrene som brukes i den nye kvaliteten forbedrer materialets mekaniske egenskaper. Spesielt er stivheten betydelig forbedret.

 Overflatekvaliteten skal, ifølge INEOS Styrolution, tilfredsstille behovene til de mest krevende applikasjonene. Tester har vist at det nye materialet oppfyller respektive krav til tekniske tester hos ledende bilprodusenter. INEOS forventer at nye StyLight vil bli valgt for en rekke detaljer både innvendig og utvendig i kommende bilgenerasjoner.

 Det nye materialet blir nå testet også i elektronikkindustrien og til sports- og fritidsapplikasjoner. INEOS skriver at kvaliteten kommer til å bli et attraktivt alternativ i produkter som er populære og med sporty utseende.

I elektronikkindustrien kan typiske applikasjoner være mobiltelefoner, høyttalere, droner mm. For sport og fritid trekkes frem produkter som sportshjelmer, sykkeldeler og bagasjeprodukter.

INEOS Styrolution er optimistisk mht til bruken av materialet og viser til at man er i gang med dusinvis av kundeprosjekter i ulike bransjer og allerede med oppmuntrende tilbakemeldinger. Selskapet har allerede fått de første sertifiseringer for materialet til utvalgte applikasjoner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094