23948sdkhjf

50 år i konstant vekst

Familiebedriften Hallingplast AS feiret sist helg sitt 50 års jubileum. Det som begynte i 1969 i to teltlignende lokaliteter i Kleivi næringspark, på grensen mellom Ål og Hol, er vokst til en internasjonal mønsterbedrift med 67 ansatte og nær en halv milliard i omsetning. Og investeringene for fortsatt ekspansjon er absolutt i god gjenge...

Hallingplasts historie begynner i 1969, da Tov Skarpås og Kåre Tragethon (far til dagens adm. direktør Steinar Tragethon) startet en forsiktig produksjon av PE-rør samt båter og landbrukssiloer i glassfiberarmert plast. Etter en brann i 1972 fortsatte bedriften virksomheten i en ny hall satt opp av SIVA, en hall som fortsatt utgjør deler av anlegget på Kleivi. På 1970-tallet ble også utvikling av produksjonen av PE-rør veldig tydelig; stadig større volumer og dimensjoner til så vel vannforsyning som avløp.

Kåre Tragethon døde brått i 1980 og sønnen Steinar ble kastet inn i driften og produksjonen. Noen år senere kom også den yngre broren, Roald inn i bildet. Brødrene utviklet Hallingplast til nye høyder og salgsrekorder, inntil tragedien rammet på nytt, da Roald plutselig gikk bort, altfor ung, i 2006.

Etter hvert er bedriften overtatt helt og fullt av familien til Steinar Tragethon samtidig som produksjonsvolumet har fortsatt å peke bare en vei: oppover. Bedriften har hele tiden foretatt store bygnings- og maskinmessige investeringer og disponerer nå hele 85 mål asfaltert plass i Kleivi næringspark der bare bygningsmassen utgjør 12 000 kvadratmeter.

Ved siden av produksjon av PE- og PP-rør for vann og avløp har Hallingplast under Steinar Tragethons ledelse funnet stadig nye nisjer for rørproduksjonen. Rør til merder og fôringsslanger til fiskeoppdrett er blitt en betydelig virksomhet, og utgjør rundt 25 prosent av omsetningen.  Rør for drivstoff er likeledes et stort felt. Og nylig har Hallingplast kjøpt 65 mål tomt på andre siden av Hallingdalselven. Her skal det bygge en helt ny fabrikk for tørking av stokker som etter tørking påføres plast i en egenutviklet ekstruderingsprosess. Denne stolpeproduksjon forventes det mye av og finner sted i datterbedriften Wopas, 100 prosent eid av Hallingplast.

På jubileumsfeiringen 14.-16. juni deltok til sammen 280 festkledde gjester. Det var ansatte, kunder og leverandører, styreledere og ordførere, alle med ektefeller. Opplegget startet med lunsj og organisert omvisning på bedriften og fortsatte med fest, god mat og levende musikk og underholdning på Vestlia Resort på Geilo.

Sjelden har Plastforums utsendte hørt så mange lovord fra så mange hold som ble gitt til Hallingplast. Spesielt Steinar Tragethons evne til å se muligheter på stadig nye felt samtidig som kjernevirksomheten kontinuerlig er videreutviklet, ble trukket fram av mange. Og det var virkelig ektefølte godord som ble gitt til jubilanten.

Da Steinar Tragethon og hans tre sønner, som alle jobber i Hallingplast, i nærvær av alle gjestene fikk lov å kikke i krystallkula, synes det ikke å være særlig tvil om at dagens 67 ansatte og nær en halv milliard i omsetning, fortsatt har store vekstmuligheter. Det skrikende behovet for renovering i drikkevanns- og avløpssektoren i norske kommuner er bare ett av stikkordene.

Virksomheten i Wopas er nevnt. Men med ny tomt og satsing på å bake tørkede granstokker inn i plast for bruk i alt fra bryggepåler og fjøsstolper via jernbanesviller til strøm- og telefonstolper, viste både at far Steinar og de tre sønnene Kåre, Sverre og Anders tro på en spennende framtid.

 Alle godordene til eierfamilien ble raskt videresendt til de ansatte og respekten for deres innsats. Å være ansatt i Hallingplast synes i dag å være ensbetydende med lov til å utvikle seg i takt med ønsker, evner og bedriftsbehovene. Steinar Tragethon fremhevet ved flere høve at det er de som jobber i Hallingplast som er selve innholdet og livsnerven i bedriften.

Sønnene, som etter hvert skal overta etter Steinar, synes å være like jordnære, menneskekjære og innovative som faren. Dermed er mye duket for fortsatt ekspansjon og utvikling i Hallingplast.

Vi slutter oss til den lange rekken av gratulanter

Kilde: Asle Isaksen, plastforum.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112